Petlas yarış pistlerine çıkıyor

Otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunun belirleneceği Şampiyonlar Şampiyonasında Türkiye'nin tek yerli lastiği Petlas ilk kez yarış pistine çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye'nin tek yerli lastik markası Petlas,15 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek Şampiyonlar Şampiyonasına sponsor oldu. Opel Türkiye, Spor Toto ve Petlas'ın katkılarıyla düzenlenen "Şampiyonlar Şampiyonası", Türkiye'nin en hızlılarını ağırlayacak.

İzmir Ülkü Park Yarış Pisti'nde 18-19 Mart tarihlerinde düzenlenecek ve farklı branşlardan 48 sporcunun katılacağı otomobil sporları organizasyonunda yılın şampiyonu pilotu belirlenecek.

İskender Atakan, Cem Hakko, Volkan Işık ve Serkan Yazıcı'nın aralarında olduğu çok sayıda eski şampiyonun da katılacağı organizasyonda tüm yarış araçlarında Petlas'ın geliştirdiği Velox Sport PT741 tipi lastikler kullanılacak.

Büyük ödül 200 bin TL 

İki gün sürecek Şampiyonlar Şampiyonası sıralama turlarıyla başlayacak. Volkicar yarış otomobilleri ile piste çıkacak sporcular arasından belirlenecek en hızlı 16 isim, şampiyonanın ikinci gününde Opel Corsa OPC yarış otomobilleri ile elemelerde yarışmaya hak kazanacak.

En hızlı sporcular arasında ikili eşleşmeler şeklinde koşulacak olan finaller sonunda belirlenecek Şampiyonlar Şampiyonu, özel tasarım şampiyonluk kupasının yanı sıra yaklaşık değeri 200 bin TL'yi bulan ödülün de sahibi olacak.

Hız tutkunları için özel olarak tasarlandı

Türkiye'nin en hızlı pilotlarını şampiyonluğa taşıyacak olan Petlas'ın Velox Sport PT741 lastikleri hız tutkunları için özel olarak geliştirildi.

Estetik sırt deseni ile yarış pistinde kolaylık sağlayan özel lastik, ıslak/kuru zemin ve virajlarda tehlike riskini de minimize etmesi ile dikkat çekiyor.