Philips Vakfı UNICEF ile ortaklığını genişletti

Kenya Nairobi'de bulunan GIC, dünyanın her yerindeki çocukların hayatını iyileştirecek inovasyonları güçlendirmek ve hızlandırmak üzere tasarlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Philips Vakfı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Küresel İnovasyon Merkezi'nin (GIC) beş kurucu ortağından biri ve yönlendirme komitesi üyesi olarak, UNICEF ile ortaklığını genişletti. 

Philips tarafından yapılan açıklamaya göre, Kenya Nairobi'de bulunan GIC, dünyanın her yerindeki çocukların hayatını iyileştirecek inovasyonları güçlendirmek ve hızlandırmak üzere tasarlandı. 

Vakıf, aynı zamanda UNICEF'in inovasyon ekibine danışmanlık sunacak ve zorlukların üstesinden gelmek üzere Philips'in inovasyon süreçleri ve çözümlerinin yanısıra şirket bünyesindeki araştırmacı ve tasarımcılardan oluşan ağa erişebilmelerini de sağlayacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNICEF Küresel İnovasyon Merkezi Direktörü Sharad Sapra, UNICEF, GIC ve İnovasyon Fonu ile hem işletmeler hem de kalkınma örgütleri arasında, ilgili kaynak ve uzmanları bir araya getirerek çocukların sorunları için yeni bağlantılar kurulduğunu belirterek, "UNICEF, ortaklıklara yenilikçi bir şekilde yaklaşma konusundaki isteklilikleri ve çocukların hayatları ile geleceklerini iyileştirmeye yönelik adanmışlıkları göz önüne alındığında, GIC ve İnovasyon Fonu kurucu üyelerinin değerli katkılarından büyük memnuniyet duyuyor" ifadelerini kullandı. 

Royal Philips Yürütme Komitesi Üyesi ve Philips Foundation Başkanı Ronald de Jong da "Dünyanın çeşitli yerlerindeki topluluklarda çocuklara yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan sosyal yenilikçileri güçlendirmek üzere Royal Philips teknolojisinden, inovasyon bilgisinden ve çalışanlarından anlamlı bir şekilde faydalanma imkanı tanıdığı için UNICEF Küresel İnovasyon Merkezi'ne verdiğimiz destek, UNICEF ile ortaklığımızın doğal bir devamı niteliğinde" açıklamasında bulundu. 

Jong, insanların hayatlarını iyileştirmeye yönelik bir araç olarak inovasyonun, Philips kimliğinin merkezinde yer aldığını aktararak, UNICEF gibi güçlü ortaklarla iş birliği yapmak ve birlikte yaratmak fırsatlarına giderek daha fazla ağırlık verildiğini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir