PMS, global oyuncuların üreticisi konumuna geldi

PMS Tıp Teknolojileri Genel Müdürü Güler, tıbbi sterilizasyon alanında dünyanın öncü firmaları arasında yer alan firmanın 5 kıtada 82 ülkeye ihracat yaptığını söyledi. (Burçak Görel)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURÇAK GÖREL

Faaliyetlerine Mersin'de başlayan ve global bir marka haline gelen Güler Grup'un firmalarından biri olan PMS, sterilizasyon ürünlerinde küresel firmaların neredeyse tamamının tedarikçisi konumunda.

PMS Tıp Teknolojileri Genel Müdürü Özgür Güler, tıbbi sterilizasyon alanında dünyanın öncü firmaları arasında yer alan firmanın 5 kıtada 82 ülkeye ihracat yaptığını söyledi. "PMS, sektöründe küresel firmaların neredeyse tamamının tedarikçisi konumunda" diyen Güler, bunun sebebinin hizmet ve ürün kalitelerinin yanı sıra sistematik ve düzenli bir şekilde yıllardır sürdürdükleri üretim çalışmaları olduğunu söyledi. İhracattaki başarılarının bir diğer sebebinin ise sektörün ihtiyacı olan hammaddeleri üretmeleri olduğunu belirten Güler, "Bugün geldiğimiz noktada PMS, sterilizasyon alanında sektörün global oyuncularının büyük bir kısmının üreticisi konumunda" dedi.

"İnovatif ürünlerle globalde öne çıkıyoruz"

Öte yandan normal şartlarda dört günde yapılacak bir işi altı saate indiren ve iş gücü tasarrufu sağlayan bir paketleme cihazı geliştirdiklerini kaydeden Özgür Güler, yaptıkları çalışmalarla ürün gamlarını inovatif ürünlerden oluştuğunu, böylece alanlarında globalde öne çıktıklarını ifade etti. Ayrıca PMS 4.5 milyon euro tutarında Ar-Ge harcaması ile dünyada en gelişkin teknolojiye sahip olan Hidrojen Peroksit Plazma Sterilizatörünü üretmeye başladı. Cihaz Almanya'da "IF Design" tasarım ödülü aldı ve ilk yılında 8 ülkede satılmaya başlandı. Bu yıl ABD pazarında Tıbbi Cihaz satışı için gerekli olan FDA belgesini alan Avrupalı iki firmadan biri olurken, dünya sağlık harcamalarının yüzde 47'sini yapan ABD pazarına da girdi.