Progıda, 250 milyon dolarlık fındık ihraç edecek

Singapurlu Olam International, Türkiye'deki fındık firması Progıda'nın bu yılki ihracat hedefini 250 milyon dolar olarak açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat GÜRSOY

ORDU - Dünyanın en büyük küresel gıda firmalarından Singapurlu Olam International, Türkiye'deki fındık firması Progıda'nın bu yılki ihracat hedefini 250 milyon dolar olarak açıkladı. Progıda ile Türkiye'nin 'İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasında yer aldıklarını anlatan Olam International'in Türkiye temsilcisi Ufuk Özongun, "Fındık sektörünün en büyük iki firmasından biriyiz. Modern teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Giresun ve Ordu'da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz ihracatta daha da büyümek" diye konuştu.

 
Hedef lider olmak
 
Olam International'in dünyada 4 kuruyemiş kategorisinde güçlü olduğunu dile getiren Özongun, "Bunlar kaju, badem, yer fıstığı ve fındık. Olam'ın Progıda'yı alırken hedefi fındık alanında lider olmaktı. Şimdi Avrupa'da çikolata ve şekerleme alanında önemli bir içerik tedarikçisi olduk" dedi. Fındıkların uluslararası piyasada pazarlanmasını İstanbul ve Hamburg'daki büroları aracılığıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Özongun, "Çikolata ve şekerleme dışında pastacılık ve dondurma endüstrilerine de temel ürün sağlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.
 
İç piyasada 'Fındıkçı'
 
Progıda olarak iç piyasa için de çalıştıklarının söyleyen Özongun, "Biz Fındıkçı ve Kıtır Kıtır Lezzet markamızla büyüyoruz. Tazeliğini koruyan paketler ile son tüketiciye ulaşıyoruz. Piyasada sevilen bir marka haline geldik" ifadelerini kullandı.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir