"Akıllı cepte" yerli model cari açığı azalttı

Turkcell'in yurt dışında ürettiği yerli modeller, düşük maliyeti sayesinde cari açığı azalttı. Ortalama akıllı bir telefon 500 dolara ithal edilirken, T serisi telefonlar 150 dolar gibi bir fiyattan ithal ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Her yıl yaklaşık 2 milyar dolar değerinde, 12 milyon cep telefonunun ithal edildiği Türkiye'de, Turkcell'in yurt dışında ürettiği yerli modeller, düşük maliyeti sayesinde cari açığı azalttı.  

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Yeni nesil bilgisayarlar" diye nitelendirdiği akıllı telefon pazarında en iyi fiyata en iyi performansı sunmak için 4 yıl önce çalışmaya başladıklarını kaydederek, T40'ın tasarımının Türk mühendisler tarafından yapıldığını hatırlattı.  

T40 konusunda müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Ciliv, şunlar söyledi:  

"Türkiye'de bugüne kadar toplamda 1,5 milyon T serisi telefon satıldı ve bunun da cari açığımıza pozitif katkısı var. Ortalama akıllı bir telefon 500 dolara ithal edilirken, T serisi telefonlar 150 dolar gibi bir fiyattan ithal ediliyor. Toplamda 600 milyon dolara yakın bir rakamla Türkiye'de cari açık sorununa pozitif katkıda bulunduğumuza inanıyoruz."

Akıllı telefon ihracatı

Ciliv, Turkcell'in akıllı telefonlarını yurt dışında operasyonu olduğu ülkelere de ihraç ettiğini anımsatarak,"Orada da başarılı bir performansları var. Hatırlıyorum, O ülkenin ismini vermeyeyim şu anda. Türkiye dışındaki bir ülkede akıllı telefon pazarında, orası küçük bir pazar ama akıllı telefonların yüzde 50'sini T serisi telefonlar oluşturuyor" diye konuştu.   

Süreyya Ciliv, T40'ın kendileri için başarılı olduğunu ve beklentilerini aştığına işaret ederek, "Daha iyi duyurabilseydik daha fazla müşterimiz yararlanabilirdi" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir