"Butik ama seri üretim yapıyoruz"

Haska Çelik Kapı, ürün ve model bazında butik, üretim bazında ise seri üretim anlayışı ile çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Haska Çelik Kapı Firma Sahibi Ahmet Bağçovan, gelen talebe göre her türlü ürünü yapabilme kabiliyetine sahip olan firmanın Ar-Ge çalışmaları ile de piyasada fark yaratacak modeller geliştirdiklerini söyledi.

Ürün ve model bazında butik, üretim bazında ise seri üretim anlayışı ile çalıştıklarını belirten firma sahibi Bağçovan, son olarak pazarda ilk defa anahtarsız çelik kapıyı ürettiklerini söyledi. Bu yıl Türk cumhuriyetlerinde anlaşmalar yaptıklarını ifade eden Bağçovan şunları söyledi:

"Butik tarz çalışmalarımızdan dolayı, aylık kapasitemiz bin 500 ila 2 bin adet arasında olup, standart üretim yapıldığı zaman, bu sayı 2 bin ila 2 bin 500 adeti buluyor. Distribütörlük vererek, Ortadoğu ve Afrika‘yı kapsayan 11 ülkede bayii ağımız bulunuyor. Halen üretimin yüzde 40‘ını ihracata kanalize ediyoruz. 2014 yılında Umman, Tunus, Cezayir ve Fas ihracat pazarımıza yeni eklenen ülkeler oldu. Bu yıl ise öncelikli hedefimiz olan Türk cumhuriyetlerinde kayda değer anlaşmalar sağladık. Sıradaki hedefimiz ise Doğu Avrupa ülkeleri. Kısa vadede üretimin yüzde 50’sini, uzun vadede ise yüzde 60‘ını ihracata kanalize edeceğiz. İç pazarda ise halihazırda nihai tüketiciye hizmet veren, bölge bayileri ve alt bayilerimizin sayısı 56‘yı buluyor."