"Seneye yüzde 10 büyürüz"

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu: "2013 daha olumlu beklediğimiz bir yıl, en az yüzde 10 seviyesinde büyümeyi ön görüyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - Koçtaş'ın İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle 3'üncüsünü düzenlediği 'Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması"nın kazananları ödüllerini törenle aldı. Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş'ın kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüme ve gelişmesini sürdürdüğünü belirterek, 19 ilde 37 mağaza ve 3000'den fazla çalışanıyla perakende sektöründe faaliyet gösteren Koçtaş'ın, büyüme ve gelişmesini sürdürürken Türkiye ekonomisine ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlama sorumluluğuyla hareket ettiğini anlattı.
 
İç Mekan Tasarım Yarışması ile üniversitelerin mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına fırsat tanımayı ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını, son dönemde Türkiye'de inşaat sektörü ve bu sektöre bağlı olarak gelişen ev geliştirme perakendeciliği sektöründe büyük bir hareketlilik ve ilerleme olduğuna değinen Özpamukçu, sektördeki bu hareketliliğin mimarlık ve iç mimarlık alanında kariyer planlayan gençler için olumlu sonuçlar yaratacağını ifade etti.
 
"Yarışmada bu yıl genç meslektaşlarımızdan konut içinde, yaşama mekanı ile bütünleşik bir mutfak tasarımı hazırlamalarını istedik" diyen Özpamukçu, yarışmaya bu yıl çok iyi projelendirilmiş, uygulanabilir, yaratıcı ve başarılı 45 proje geldiğine değindi.
 
Özpamukçu, "Gençlerin henüz üniversite sıralarındayken kendilerini mesleğe hazırlamaları için onları teşvik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Büyük ödülün 5.000 TL olduğu Koçtaş'ın İç Mekan Tasarım Yarışması'nda öğrencilerden bu yıl, hayallerindeki açık mutfağı tasarlamaları istendi. Yarışmada jüri üyeleri projeleri; iç mekan tasarımı özgünlüğü, kullanılacak ürünlerin kendi aralarındaki ve mekanla olan uyumları, katalog verilerine uyma ve uygulanabilirlik açısından değerlendirildi.
 
Tören sonrasında 2012 ve 2013 yılı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özpamukçu, şunları kaydetti:
"Özellikle 2012'de yapılanmayı kendi içimizde geliştirmeyi öne çıkardık. Burada önemli bir çalışmalar yaptık, bizim için verimli bir yıl oldu. 2012 yılında bir önceki seneye göre Türkiye'nin büyümesinden birazda fazla büyüdük. Ekonomi geçtiğimiz dönemlere göre daralarak giden bir ekonomiydi. Özellikle iç tüketimin daraldığı bir yıldı. Buna rağmen bu yıl da büyümeyi gerçekleştirmekten mutluyuz. 2013 daha olumlu beklediğimiz bir yıl, en az yüzde 10 seviyesinde büyümeyi ön görüyoruz. En az 300 - 350 istihdam daha sağlayacağız. Biri İstanbul'da diğerleri İstanbul'un dışında da 4 mağaza açacağız."
Yarışmada birincilik ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü'nde okuyan Pınar Erpınar'ın oldu.
İkincilik ödülü ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Nilden Başarslan'a verildi.
 
Yarışmada üçüncülük ödülünü İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Can Başdoğan, Özhan Gül, Can Ceylaner, Tayfun Çelik kazandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir