Raffles, İstanbul'a 'iddialı' geliyor

Zorlu Centeriçinrde yer alacak Raffles İstanbul'un dekorasyonunu üstlenen tasarım firması HBA'nın Başkanı Hoqard Pharr, otelin İstanbul'un 'en iyisi' olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME






NEW YORK - Zorlu Center içinde yer alan otel projesi Raffles İstanbul, Türkiye’nin “en iyi oteli” olma iddiasıyla açılışa gün sayıyor.

Projenin iç dekorasyonunu üstlenen dünyanın önde gelen tasarım firması HBA’nın Başkanı Howard Pharr, otelin İstanbul’un “en iyisi” olacağına inandığını söyledi. Pharr, Raffles İstanbul’un, Avrupa’nın en iyilerinden, dünyanın ise sayılı en iyi otellerinden biri olarak anılacağını kaydetti.

New York’ta projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Howard Pharr, otel misafirlerinin kendilerini evlerinde hissedebileceği bir İstanbul konsepti yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “Raffles İstanbul, kentin tarihi dokusundan da izler taşıyacak ilginç bir konsept olacak” dedi.

Otel tasarımlarında yerel dokuda ilham aldıklarını ve İstanbul’un zengin tarihi geçmişi ile bulunduğu coğrafi konumun eşsiz olduğunu ifade eden Pharr, Raffles İstanbul Zorlu Center’ın da bu zenginliği tasarımına yansıtacağını belirtti.

“Bu yüzden Raffles İstanbul’un tasarımı da eşsiz olacak” diyen Pharr, konseptle ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Markanın sunumu içinde Türkiye’den tasarımlar, detaylar, sanat eserleri ve el sanatları ile sanatı, tasarımın ana unsuru olarak kullanıyoruz. Uluslararası ve Türk sanatçıları ‘Hayallerindeki İstanbul’u yaratmak üzere bir araya getiriyoruz. Otel lobby, restoran gibi ortak kullanım alanlarında ve odalarda uluslararası sanatçıların imzasını taşıyan sanat eserleri yer alacak.”

İstanbul dokusu ile  harmanlanan “lüks” Projeyi gerçekleştiren Zorlu Gayrimenkul’un Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even de, her bir odanın farklı tasarlandığı Raffles İstanbul Zorlu Center’ın, “Premium Luxury” ve kişiye özel hizmet anlayışı içinde “imkansız” kelimesinin yer almayacağını
söyledi. Türkiye’nin “en iyisi” olma iddiasıyla inşa edilen otelin iç dekorasyonuyla da benzerlerinden ayrışacağını ifade eden Even, “Raffles İstanbul Zorlu Center’ın iç mekan tasarımında, müşterinin otele gelip ayrıldığı ana kadar gördüğü her ayrıntının incelikle tasarlandığı bir yaklaşımla, lüks kavramını İstanbul’un dokusuyla harmanlıyoruz. İstanbul’a değer katacak olan Zorlu Center projesinde önemli bir yere sahip olan Raffless İstanbul Zorlu Center eşsiz tasarımı, Boğaz manzarası ve benzersiz ev sahipliği anlayışı ile iş, finans, eğlence ve sanat çevrelerini bir araya getirecek” diye konuştu.

Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ise, Zorlu Center’in genelinin olduğu gibi, otelin de bir “prestij projesi olduğunu” söyledi. Zorlu, projenin taşıdığı iddia ile İstanbul’a önemli bir değer katacağını vurguladı.
İç tasarımı için firma seçiminde Türk firmalardan da teklif aldıklarını belirten Emre Zorlu, HBA ile 3 milyon dolara anlaştıkları tasarım hizmeti için bazı Türk firmalarından çok daha yüksek fiyatlar geldiğini kaydetti. Zorlu, gelen tekliflerden birinin 7 milyon dolar olduğunu anlattı.

Doğu ile Batı’nın buluşması

Raffles İstanbul Zorlu Center’ın tasarımı, ayrıntılarda kentin tarihi dokusundan izler taşıyor ve iç dekorasyonunda kullanılan özel objeler ile temalar her mekan için ayrı tasarlanıyor. Farklı mekanlarda Bizans ve Osmanlı sanatından esintilerin yer aldığı tasarımda ayrıca, İstanbul ile birlikte Avrupa’dan da karakteristik objeler ve yorumlar öne çıkıyor.

SPA tasarımında da kentin geçmişindeki zengin kültür katmanlarından alınan ilhamın etkisiyle Batı ile Doğu’nun dünyası kültür sentezinde bir araya getiriliyor.

İç tasarımın dünya markası

HBA Zorlu Center içinde yer alan Raffles İstanbul’un iç tasarımını gerçekleştiren Hirsh Bender Assocaties (HBA), dünyanın alanındaki sayılı şirketlerinden biri olarak tanınıyor.

Çok sayıda tasarım ödülünün sahibi olan HBA, dünya çapında 100 büyük mimarlık ve iç mimarlık firmasının sıralandığı listede, 10 yıldan bu yana ilk sıradaki yerini koruyor. Özellikle otel iç dizaynında önemli projelere imza atan HBA’nın tasarımını yaptığı oteller arasında Peninsula NY, The Ritz Carlton Dubai, Mandarin Oriental New York gibi oteller de yer alıyor. Şirket, 54 ülkede 900 çalışanı ile hizmet veriyor ve yılda 50-60 arası tasarımla 90 milyon dolara yakın ciro gerçekleştiriyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir