Rate Asansör, kadın bakış açısıyla butik çözümler sunuyor

Rate Asansör'ün Yönetim Kurulu Başkanı Ermiş ve Atalay şirketin yeni dönem projelerini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek TOPRAK BUZ

Asansör mühendisliği alanında projeye özel çözümler sunan Rate Asansör, ülke çapında pek çok önemli projede yer almış, portföyüne yüzlerce insan asansörünün yanı sıra villa, yük, engelli, helikopter asansörü gibi butik işler de ekleyerek sektörde öncülük etmiş bir firma. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sezin Ermiş; son 15 yıldır özellikle villa asansörleri ve engelli erişimi çözümleri üzerine yoğunlaştıklarını, yılda 100’den fazla engelli platformu ve villa asansörü montajı yaptıklarını ve 10 bin ton asansör karşı ağırlığı üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Asansör sektörüne kadın eli değdi’ diyerek yaptıkları işin inceliğine dikkat çeken Ermiş, “Erkek egemen bir sektörde tasarım yönetimine kadınların dâhil olmasının, mevcut mühendislik deneyiminin kadın bakış açısıyla harmanlanmasının, ürünlerde ve hizmette fark yarattığına inanıyorum” diye konuştu.

Mimarlarla ve tasarımcılarla işbirliği halinde projeler geliştirdiklerini dile getiren Ermiş, inşası tamamlanmış villa tipi yapıların içine veya cephesine, kuyu çukuru olmayan ev asansörleri kurarak yapıları daha verimli kullanılır hale getirdiklerini anlattı. Asanbörleri kaplamasından, zeminine, aydınlatmasından, aynasına kadar tüm detayları ile binaya uygun tasarladıklarını anlatan Ermiş, “Malzeme seçerken de kalitesine büyük önem veriyoruz. Ev durduğu sürece yaptığımız asansör çalışmaya devam etsin istiyoruz. Gerektiğinde teknik desteği güvendiğimiz çözüm ortaklarımız aracılığıyla veriyoruz” dedi..

Yurt dışı pazarına açılmaya hazırlanıyor

Katıldıkları Interlift Fuarı'nda yoğun ilgi gördüklerini aktaran Ermiş, “Özellikle patenti bize ait olan ve hammaddesi tamamen geri dönüşüm ürünlerinden oluşan asansör karşı ağırlığı ürünümüz sektörün önde gelen firmalarından ilgi gördü. Artık ihracata daha çok ağırlık vermeye karar verdik” açıklamasını yaptı.

1986'da ilk engelli platformunu üretti

1986 yılından bu yana engelli platformları tasarlayıp üreterek yapıların engelli bireyler için ulaşılabilirliğini sağladıklarını ifade eden Sezin Ermiş, ilk engelli platformunu kendilerinin tasarladını, Türkiye’nin hemen her ilinde de bu platformu kurduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir