Recordati, Çerkezköy'deki tesis yatırımına başladı

İtalyan ilaç grubu Recordati Çerkezköy'de 50 milyon dolarlık üretim tesisi yatırımına başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇERKEZKÖY - İtalya merkezli uluslararası ilaç grubu Recordati Çerkezköy'de yaklaşık 50 milyon dolarlık üretim tesisi yatırımına başladı. Faaliyete 2016 sonunda geçmesi planlanan yeni üretim tesisinin 130 kişiye doğrudan istihdam sağlaması hedefleniyor.

Türkiye ilaç pazarına 2008 yılında Yeni İlaç'ı satın alarak giren Recordati, 2011 yılında da bir başka Türk ilaç firması  Dr. Frik'i satın almıştı. Recordati'nin mevcut durumda İstanbul
Esenyurt'taki üretim tesislerinde 40 milyon kutu üretimi bulunuyor.

Recordati'nin Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı yeni tesisin yıllık üretim kapasitesi ise 80 milyon kutu olacak.
 
Yeni tesisin temel atma töreninde konuşan Recordati Group Başkan Yardımcısı, Ortadoğu ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arnaldo Restelli, yatırımın Türkiye pazarının yanı sıra, ihracata yönelik de planlandığını belirterek, "Türkiye üzerinden Gürcistan ve Azerbaycan'a ihracat yapıyoruz. Bu yeni fabrikayı da aynı zamanda ihracat amaçlı planlıyoruz. Bölgedeki cazip
pazarlara ihracat yapacağız... Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda grup için kilit gelişim faktörlerinden biri olarak kabul ediyoruz" dedi.

Restelli, yatırımın 80 milyon kutuluk üretim kapasitesi olacağını, ancak daha sonra bunu iki katına çıkarılabilecekpotansiyelleri de olduğunu söyledi. Törende verilen bilgiye göre, Recordati'nin Türkiye ilaç pazarında kutu bazında yüzde 1.8; TL bazında ise yüzde 1.1 pazar payı bulunuyor.

Türkiye pazarında 2013 sonu itibariyle adet bazında 18., değer bazında ise 27. sırada bulunan Recordati, Türkiye'de ağırlıklı olarak üroloji, kadın doğum, kardiyoloji ve kas-iskelet sistemleri alanındaki ürünleri ile faaliyet gösteriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir