Rekabet Kurulu'na savunma yaptı

Hakkında soruşturma yürütülen Volkan Yolcu Taşımacılığı Seyahat Nakliyat Ticaret AŞ ile Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan'ın sözlü savunması alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Rekabet Kurulu, haklarında soruşturma yürütülen Volkan Yolcu Taşımacılığı Seyahat Nakliyat Ticaret AŞ ile Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan'ın sözlü savunmasını aldı.


Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında gerçekleştirildi.

Torlak, Volkan Yolcu Taşımacılığı Seyahat Nakliyat Ticaret AŞ ile Öz Edirne Birlik Mustafa Altunhan unvanlı teşebbüslerin rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti için soruşturma açıldığını anımsatarak, sözü soruşturma heyetine verdi.

Soruşturma heyeti yetkilileri, hakkında soruşturma yürütülen teşebbüslerin tek bir ekonomik oluşum teşkil ettiği, Edirne'de şehirlerarası yolcu terminali işletmeciliği ve yurt içi yolcu taşıma acenteliği pazarlarında hakim durumda olduğu sonuç ve kanaatine ulaşıldığını açıkladı.

Karara itiraz edildi

Söz konusu firmaların, terminaldeki yazıhaneleri kiralamaktan kaçınarak otobüs firmalarını acentelik sözleşmesi yapmaya zorlamak, mevcut acentelik sözleşmelerini ise haklı gerekçesi olmaksızın sonlandırmak suretiyle diğer firmaların faaliyetini zorlaştırdığı, bunun hakim durumun kötüye kullanılması olarak değerlendirilebileceği, şirketleri kontrol eden Mustafa Altunhan'ın rekabet ihlalinde belirleyici etkisinin olduğu, firmalara ve Mustafa Altunhan'a idari para cezası uygulanması gerektiği sonucuna ulaşıldığı ifade edildi.

Hakkında soruşturma yürütülen şirketlerin temsilcileri ise sözleşmelerin haksız feshedildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve ihalelerin usulüne uygun yapıldığını belirterek, ceza tayinine gerek olmadığı yönünde karar alınması talebinde bulundu.

Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 2 Ağustos'ta açıklayacağı belirtildi. Karar, bu tarihten önce alınması durumunda, Kurumun internet sitesinde yayımlanacak.