Renault-Nissan işbirliği yapıyor

Renault-Nissan İttifakı ile Mitsubishi Motors Corporation, ürün ve teknoloji konusunda geniş kapsamlı küresel bir işbirliği hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault-Nissan İttifakı ile Mitsubishi Motors Corporation, ürün ve teknoloji konusunda geniş kapsamlı küresel bir işbirliği hedefliyor. 

Renault açıklamasına göre, Renault-Nissan İttifakı ile Mitsubishi Motors Corporation, müşterek ürünleri, teknolojileri ve üretim kapasitelerini kapsayan bir dizi yeni projeyi araştırma yönünde ortak çalışmayı hedefliyor. Bu çerçevede, Nissan ile Mitsubishi Motors arasındaki stratejik işbirliğinin Renault-Nissan İttifakı'nı kapsayacak şekilde genişletilebileceği hususunda anlaşmaya varıldı. 

Nissan ile Mitsubishi Motors arasındaki NMKV adlı ortak girişim şirketi, küresel ölçekte satılabilecek nitelikte bir elektrikli model de içeren yeni bir küçük otomobil geliştirecek. Söz konusu ürünün temelini, müştereken geliştirilmiş olan ve Japon yerli pazarında çok tutulan bir "Kei otomobili"(Japonya'ya özel küçük otomobiller segmenti) platformu oluşturacak. Ürünler, pazarlar ve üretimleri hakkında diğer ayrıntılar ayrıca ilan edilecek. 

Renault-Nissan İttifakı ile Mitsubishi Motors Corporation, ayrıca, elektrikli araçlara ve en son nesil platformlara ilişkin teknolojileri ve ürün varlıklarını paylaşma niyetlerini de teyit ettiler. Renault ile Mitsubishi Motors arasındaki görüşmeler, öncelikle, Renault portföyünde yer alan araçlar temelinde Mitsubishi markası altında pazara sunulacak iki yeni sedan modeli içeriyor. Daha sonra, başka projeler etrafında ikincil ve ilave etütler yapılacak. 

ABD'nin ve Kanada'nın D segmenti pazarlarında rekabete atılacak olan ilk sedan, Güney Kore, Busan'da bulunan Renault-Samsung fabrikasında üretilecek. İkinci sedan modeli C segmentinde pazara sunulacak. Bu ürünün, üretim yeri henüz tartışma safhasında bulunuyor. 

"Daha geniş kapsamlı bir işbirliği yoluna girilmiş olmasını memnuniyetle karşılıyorum" 

Renault-Nissan İttifakı Başkanı Carlos Ghosn, Nissan ile Mitsubishi Motors'un geçmişte bir dizi işbirliğinden müştereken istifade ettiklerini belirterek, "Bunların en yakın tarihli olanı, Kei otomobillerinin Japonya'da pazara sunulması konusunda gerçekleştirilen başarılı ortak girişimdir. Daha geniş kapsamlı bir işbirliği yoluna girilmiş olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu durum, Nissan ile Mitsubishi Motors arasındaki üretken işbirliğini daha da pekiştirmenin yanı sıra, Renault için de yeni fırsatlar yaratacak" ifadelerini kullandı. 

Mitsubishi Motors Corporation'ın Başkanı Osamu Masuko da, Mitsubishi Motors'un Nissan ile tekrar çalışmaktan ve yeni işbirlikleri gerçekleştirmek üzere Renault ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, "Bu yeni fırsat, Mitsubishi Motors ile Nissan arasındaki işbirliği projelerinin olumlu sonuçlar verdiğinin kanıtıdır. Mitsubishi Motors, Renault-Nissan İttifakı ile yeni işbirliği projelerinin de değer kazandıracağına inanıyor" değerlendirmesinde bulundu.