Rusya'dan Akkuyu'ya ilk çeyrekte 2,9 milyar lira

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ yatırımları için bu yılın ilk çeyreğinde Rusya'dan Türkiye'ye 2 milyar 921 milyon lira aktarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında yapılacak yatırımlar için bu yılın ilk çeyreğinde Rusya'dan Türkiye'ye 2 milyar 921 milyon lira aktarıldı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akkuyu NGS'nin de bağlı olduğu Rosatom, Türkiye'deki şirketine yönelik yatırımlarına bu yıl hız verdi. Yatırımlar için 2014 başında Rusya'dan gönderilen ilk tutar 1 milyar 413 milyon lira olurken, bu ay 1 milyar 508 milyon lira daha şirket kasasına girdi. Böylece söz konusu dönemde Rusya'dan Türkiye'ye Akkuyu NGS Projesi için 2,92 milyar lira aktarılmış oldu. 

Akkuyu NGS'nin 2014 iş takviminde herhangi bir değişiklik yaşanmazken, bu yıl bir dizi ihale ve buna bağlı olarak yapım ve tedarik işleri gerçekleştirilecek. Şirket, Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu NGS için bu yıl 1,8 milyar dolarlık ihale açacak.  

Toplam yatırım tutarı 20 milyar dolara ulaşması beklenen Akkuyu NGS'nin nükleer santral inşaat lisansının 2015 yılı sonunda Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan  (TAEK) alınması, ilk ünite inşaatının Ocak 2016'da başlaması öngörülüyor. Santralin ilk reaktöründeki elektrik üretiminin ise 2020 ortasında başlaması planlanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir