Sabancı, online alışverişte radarları açtı

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Dinçer, Sabancı Kliksa ile online alışveriş sektöründe satın alma fırsatlarını değerlendireceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Kliksa şirketi ile faaliyet gösterdikleri online alışveriş sektöründe satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini söyledi.

Kliksa'nın 2013 performansı ve önümüzdeki dönem hedefleri ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Dinçer, 5 yıl içinde sektörde liderliği hedeflediklerini belirterek, "Online alışveriş sektöründe çeşitli satın alma fırsatlarını değerlendireceğiz, bu alanda aktif rol oynamayı düşünüyoruz" dedi.

Global trendin online alışverişe kaydığını ve e-ticaretin her geçen gün büyüdüğünü belirten Dinçer, "Sabancı olarak perakende sektörünün Türkiye'deki geleceğine son derece inanıyoruz. Sabancı, Carrefoursa ve Teknosa'nın ardından Kliksa ile online alışveriş sektörüne yatırım yaparak, perakendede daha da güçlü bir pozisyon almış olacak" diye konuştu.

Dinçer, Kliksa'da dünya çapında web platformu oluşturmak için bu yıl 15 milyon dolarlık altyapı yatırımı yapacaklarını söyledi.

Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise, 2013 yılında Türkiye'nin en hızlı büyüyen online alışveriş sitesi olduklarını belirterek,

"2013'te ziyaretçi, sipariş ve ciroda 6 kat, diğer bir deyişle yüzde 500 büyüdük. Bu bizi en hızlı büyüyen online alışveriş şirketi konumuna getirdi. 2013'te 120 milyon lira ciro elde ettik. 2014'te ise ciromuza 3 katına çıkararak 360 milyon liraya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Safkan, 2014 yılında 1.5 milyon üye ve aylık 10 milyon ziyarete ulaşmayı; 5 yıl içinde ise sektör lideri olmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, 2013 yılında Türkiye'de 35 milyar lira olarak gerçekleşen e-ticaret hacminin bu yıl yüzde 40 civarı artışla 50 milyar liraya ulaşması bekleniyor.