Sanayiciliği bıraktı 100 milyon $ yatırımla 'sağlıkçı' oldu

İstanbul Esenyurt'ta Özel Reyap Hastanesi yatırımını gerçekleştiren Cahit Yüksel, bir zamanlar uğraştığı deri ticaretinden "Sanayicilik gözden düşmeye başlayınca rotamızı değiştirdik" sözleriyle vazgeçtiğini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İSTANBUL - Uzun yıllar sanayicilik yapan Cahit Yüksel, Rusya krizi deri ihracatını durma noktasına getirince bu işten vazgeçerek 100 milyon dolar yatırımla hastane sahibi oldu. Yüksel, Esenyurt'ta, 35 bin metrekare kapalı alana sahip 300 yatak kapasiteli Özel Reyap İstanbul Hastanesi'ni kurdu.

Türkiye'de sanayiciliğin son yıllarda üvey evlat muamelesi gördüğünü anlatan Özel Reyap Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Yüksel, "Sanayicilikle uğraşırken farklı sektör arayışı içinde girdik. Beş kardeşiz, aile şirketiyiz" dedi. 2008 yılına kadar bütün kardeşlerin deri ticaretiyle uğraştığını dile getiren Yüksel, "Yıllık yaklaşık 40-50 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Rusya olaylarından sonra durdurduk. Sanayicilik gözden düşmeye, pazar bulmak zorlaşmaya başlayınca rotamızı değiştirdik" diye konuştu. Esenyurt'ta özel hastane açığını gördüklerini belirten Yüksel, "Burada 800 bine yakın insan yaşıyor. Bölgede 2-3 hastane var ama bu nüfusa yetersiz. Bu açığı gördük ve yatırıma başladık" dedi. Şu ana kadar yaklaşık 75 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Dr. Yüksel, "Hastanemizin yanında bir arsamız daha var. Oraya da yabancı hastalar için uluslararası hasta merkezi ve otel konseptinde konuk evi yapacağız. Yılsonuna doğru inşaatına başlayacağız. Çünkü bu bölgede ciddi Arap nüfusu da var. Bu şekilde yatırımız 100 milyon doları bulacak" ifadelerini kullandı.

Yeni hastane yatırımları yolda

Özel Reyap İstanbul Hastane yatırımını kendi öz sermayeleri ile gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel şunları söyledi: "Borca girmeyi, kira ve kredi ödemeyi sevmeyiz. Yatırımımızı yüzde 80 kendi öz sermayemizle ve cihazlar için leasing kullanarak gerçekleştirdik. Ruhsatlandırma aşamasındayız. Eylülde hasta almaya başlayacağız. Hastanecilik işini büyütmek istiyoruz. Çorlu'da 150 yataklı Reyap Çorlu hastanemiz var. Trakya'nın en büyük özel hastanesi. Tekirdağ 'da bir yerimiz var. Orayı da planlıyoruz. İleride sayıyı artırmayı düşünüyoruz. İstanbul ve Trakya bölgesine yoğunlaşacağız."

2-660.jpg

Üniversite hastanesi olacak

Esenyurt'ta kurulan Özel Reyap İstanbul Hastanesi'nde nükleer tıp, kalp damar cerrahisi, radyasyon onkolojisi, gibi özellikli branşlar yer alıyor. Ayrıca 3 Tesla MR, 256 kesit tomografi gibi cihazlar ile de hizmet verilecek. Hastanede yaklaşık 100 doktor, 250 sağlık personeli çalışacak. 300 yatak kapasiteli hastanede tek kişilik süit odalar yer alacak. Silivri'deki İstanbul Rumeli Üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını anlatan Cahit Yüksel, "Üniversite ilk talebelerini bu yıl aldı. Tıp fakültesi onayı için seneye müracaat edeceğiz. Fakülte kurulduğunda üniversitenin eğitim ve araştırma hastanesi olacak" dedi.

'Artık bünye istemeye başladı holdingleşmeye doğru gidiyoruz'

Aile şirketi olduklarını anlatan Özel Reyap Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Yüksel, “Dört erkek, 1 kız kardeşimizle birlikte 5 kişi birlikteyiz. Ben tıp doktoruyum. Cerrahpaşa mezunuyum. 5 ayrı şirketimiz var. Deri, turizm ve sağlık olmak üzere 3 iş kolunda faaliyetteyiz" dedi. İki kardeşinin hâlâ deri işinin başında olduğunu dile getiren Yüksel, "Ama şu ara durum kötü. Bu nedenle bir yıldır durdurduk. Zeytinburnu, Laleli, Beyazıt'ta 7-8 mağazamız var. Hepsi kapalı, sektör yeniden canlanırsa harekete geçiririz. İki kardeşim inşaat mühendisi, kız kardeşimiz eczacıdır. Kalamış sahilde Wyndham Grand Istanbul Kalamis Marina Hotel yatırımımız var. Bu yıl dördüncü yılı. Holdingleşmeye doğru gidiyoruz. Artık bunu bünye istemeye başladı" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir