Satışları iki katına çıkaracak

Mitsubishi Motors, kur etkisi, AB ile STA ve vergi teşviki beklentisiyle Türkiye satışlarını 2017 sonu itibariyle iki katına çıkarmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Mitsubishi Motors'un Türkiye distribütörü Temsa Motorlu Araçlar, Japon yeninin euro karşısında değer kaybı, Japonya ile 2016 yılında devreye girmesi beklenen serbest ticaret anlaşması ve çevreci araçlara vergi teşviki beklentisiyle markanın Türkiye'deki satışlarını 2017 sonu itibariyle iki katına çıkarmayı hedefliyor.

 Sabancı Holding bünyesindeki Temsa Global'in birimi olan Temsa Motorlu Araçlar, Mitsubishi Motors ile 2014 sonunda 7,000 adet olmasını beklediği satışlarını, 2017 yılı sonu itibariyle yeni ürünlerinin de desteğiyle 15,000 adete yükseltmeyi amaçlıyor.
              
Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, büyümelerini destekleyecek gelişmeleri; Japon yeninin euro karşısındaki değer kaybı, Japonya'nın Avrupa Birliği ve Türkiye ile görüşme aşamasındaki serbest ticaret anlaşması ve emisyon değeri düşük araçlara yönelik teşvik edici vergi sisteminin hayata geçmesi beklentisi olarak sıraladı.
              
Zeka, "Bu üç etkenin, önümüzdeki iki-üç senede bize ciddi güç katacağını, arkamızda rüzgar olarak eseceğini söyleyebilirim" dedi.
             
Japon yeninin euro karşısındaki yeni dengesinin Mitsubishi için Avrupa pazarlarında rekabete imkan tanıdığını söyleyen Zeka, "Serbest ticaret anlaşmasıyla da daha önce yüzde 10 gümrük vergisi ile giren ürünler vergisiz geçecek, bu da Türkiye'de Mitsubishi markalı araçlar için olumlu" dedi.
              
Euro bugün Japon yeni karşısında son altı yılın en yüksek seviyesi olan 146.69 yeni gördü.
              
Rakiplerine göre düşük motor hacimli ve düşük emisyonlu ürünleri olduğunu kaydeden Zeka, Mitsubishi'nin gelecek üç senede ürün gamını yenileyecek olmasını da pozitif faktör olarak ekledi.
              
Otomobil satışlarını 2015 yılında 610,000 adet ve B segmenti pazarını 165,000 adet olarak tahmin ettiklerini söyleyen Zeka, B segmentinde piyasaya sundukları sedan Attrage modeliyle 2015'te yüzde 4.5 pazar payı ve 2,000 adet satış hedeflediklerini sözlerine ekledi.
              
Otomotiv Distribütörleri Derneği, toplam pazarın bu yıl 725,000-775,000; 2015 yılında ise 775,000-825,000 adet aralığında gerçekleşmesini öngörüyor.
              
Pazar Ocak-Ekim döneminde yüzde 16.18 gerileyerek 540,071 adet olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir