Sberbank, Denizbank'ta fiyatı düşürebilir

Sberbank CEO'su, varlıklarda negatif unsurların keşfedilmesi halinde fiyatın indirilebileceğine işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ST PETERSBURG - Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın CEO'su German Gref, satın alım anlaşması tamamlanmadan önce varlıklarda negatif unsurların keşfedilmesi halinde, Denizbank için daha düşük bir fiyat arayabileceklerini söyledi.
 
Gref, St Petersburg ekonomik forumunda dün gazetecilere yaptığı açıklamada "Anlaşmanın ana şartları konuştuğumuz gibi kalırsa fiyatı düşürmek için başka bir yol olduğunu düşünmüyoruz... Fakat varlıklar üzerindeki çalışmalar sonucu bazı sorunlar ortaya çıkarsa... (fiyat) konusuna geri dönebiliriz" dedi.
 
Sberbank, Denizbank'ın alımı için Dexia ile 6.47milyar lira üzerinden anlaştı. Anlaşmanın 2012 sonunda tamamlanması bekleniyor.
Denizbank'ın satın alma anlaşmasının ardından tarafların Haziran başında yaptıkları toplantıda, Denizbank hisselerinin satış fiyatının, 31 Aralık 2011 tarihi ile işlemin tamamlanma tarihi arasında geçecek sürede Denizbank'ın UFRS'ye göre belirlenecek olan net aktif değerindeki değişim dikkate alınarak netleşeceği belirtilmişti. 
 
Sberbank, Denizbank'tan önce Avrupa'da yaptığı ilk satın alma olan VBI bankasının fiyatını 585 milyon eurodan 505 milyon euroya indirmişti.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir