Schafer, Seda Sayan'ın sponsorluğundan çekildi

İki eşini öldüren kişiyi programına çıkaran Sayan'a tepkiler sosyal medya ile sınırlı kalmadı. Artan tepkiler karşısında programın sponsoru olan Schafer anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Schafer markası, Seda Sayan’ın Show TV’de yayınlanan programından sponsorluğunu çekti.

Seda Sayan, beş evlilik yapan ve iki eşini öldürdükten sonra altıncı kez evlenmek üzere daha önce Flash TV’de bir izdivaç programa çıkan Sefer Çalınak’ı dün canlı yayına çıkarmasıyla sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medya kullanıcıları ve kadın örgütleri programın yayınlandığı kanala ve program sponsoru Schafer markasına tepki gösterdi.

Firmadan artan tepkiler karşısında programın sponsoru olan firma anlaşmasını iptal ettiğine dair yazılı bir basın açıklaması geldi.

Firmanın açıklaması şöyle:

“Değerli Schafer Dostlarına Duyuru;

“Siz değerli müşterilerimizin SHOW TV gündüz kuşağında yayınlanan Seda Sayan'ın sunduğu "Seda Sayan Show" programının gündüz içeriğine yönelik hassasiyetinizi saygıyla karşılıyoruz.

“SCHAFER’ın uzun yıllardır tüm televizyon kanallarında başarılı programlara ve dizilere reklam ve sponsorluk çalışması yaptığı bilginiz dahilindedir. Reklam ve sponsorluk yaptığımız programların akışı içinde yer alan içerik, sunum ve konuklar hakkında SCHAFER'ın herhangi bir etkisi olmadığı gibi sorumluluğu da bulunmamaktadır. Bu tür konular tamamiyle yayınlanan kanalın sorumluluğundadır.

“Bu konulardaki tüm tavsiyeleriniz ve eleştirileriniz çok dikkatlice incelenip sorumluluğu olan kanala bildirilmektedir.

“Sonuç olarak siz müşterilerimizin tavsiyeleri doğrultusunda adı geçen programda hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen sponsorluğumuzu iptal ettiğimizi siz değerli müşterilerimize saygı ile duyururuz.”

Kadın örgütleri yarın saat saat 15.00’da Gayrettepe’deki RTÜK önünde, saat 17:00’da Sefaköy’deki program stüdyosu önünde eylem yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir