Seferoğlu Elektrik, yüzde 45 büyüme hedefine ulaştı

Seferoğlu Elektrik, yaptığı yatırımlarla yüzde 45 büyüme hedefine ulaştı. Firma, 2016 yılında da yatırımlarına devam edeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dilek FİDAN

KAYSERİ - 20 yıllık başarı serüveni ve gelecek yıllarda planladıkları yeni hedefler konusunda bilgi veren Seferoğlu Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Murat Seferoğlu ,''Hem ihracat hem ithalat  da ciromuzu artırmayı hedefliyoruz. 2008 yılında devreye giren makine parkurumuzla, 2014 yılında yaptığımız yatırımlarla yüzde 45 büyüme hedefimize ulaştık. Olağanüstü büyümemizi devam ettireceğiz. Yatırımlarımıza 2016 yılında da devam edeceğiz.''dedi.

Schneider Elektrik global şirketinin en güçlü partnerlerinden olduklarını söyleyen Seferoğlu,'' Sektörde 20. yılımızı kutluyoruz.2014 yılında gerçekleştirdiğimiz 5 bin  kolonluk üretim barajını 2015 yılında aşmayı planlıyoruz. Şirket olarakta  gelecek yıllarda büyüme trendini takip ederek, iç pazarda ki payınımızı artırmayı hedefliyoruz''diye belirtti.

Seferoğlu,''Şirketimizi 1996 yılında Elektirik ve Elektronik taahhüt ve aydınlatma alanlarında faaliyet göstermek üzere kurduk.Bünyemize  Schneider Electric,Philips Aydınlatma ve HES  Kablo bayiliklerini ekledik.Şirketimiz ilk olarak,elektrik  malzeme satışı,yüksek gerilim-alçak gerilim endüstriyel tesis,organize sanayi bölgeleri şehir şebekeleri ve avm merkezlerinin altyapıları,akıllı bina ve otel elektrik tesislerinin projeleri ile ilgileniyordu.Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Schneider Elektrik ile Blokset partnerliğimiz çerçevesinde Blokset imalatına başladık'' dedi.

Seferoğlu,''Şirketimiz yıllık olarak işbirliğimiz doğrultusunda planlanan  Schneider Electric Global Standart auditlere tabii tutulmaktadır.Ürün portföyümüz Prisma Evo, Blokset, ve  Prisma Plus olmak üzere  üç ayrı endüstriyel orta ve alçak gerilim panolarından oluşuyor.Fabrikamız toplamda 5 bin beşyüz metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 7 bin beşyüz metrekare alana sahip.Fabrikamıza ek olarak  Ankara,Kayseri Erciyes Teknopark ve Organize Sanayi Bölgesi'nde de şubelerimiz bulunuyor.Şirketimizde şu anda 20'si mühendis olmak üzere toplamda 130 kişi istihdam sağlıyor''diye belirtti.

Arge çalışmalarına çok önem verdiklerini söyleyen Seferoğlu,''Grup şirketlerimizden Efektif Endüstriyel Enerji A.Ş için  Kayseri Erciyes Teknopark'ta  Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz.Enerji verimliliği konusunda Türkiye’de aktif olarak çalışan ve eğitim veren EVD şirketleri arasında yer alıyoruz..Şirketimiz 2003 yılında kurduğu iç kalite ve ISO 9001 belgesine sahiptir'' dedi.

Sektörün sorunlarına değinen Seferoğlu,''Sektörümüz oturmuş ve belirlenmiş bir sektör olmasına karşın halen olağandışı vaadler ve teklifler sunan firmaları görmekteyiz. Bu firmalar kısa ömürlü olmakla beraber müşterilerin sektöre bakış açılarını olumsuz yönde etkiliyor.Sektörde gerçekten emek veren tecrübeli ve köklü firmalara bu durum zarar veriyor. Bilinçli ve sektörle içli dışlı olan müşterilerimiz, sadece fiyat odaklı değil kaliteyi de göz önünde bulunduruyor. Sektörün önemli parçaları olan endüstriyel tesis kurulumları, altyapı projeleri,özel işçilik ve dizayn gerektiren projelerde beraber çalışma şansı bulabildiğiniz firmalar bu gerçeğin farkına varıyor ve uzun vadede başarılı ilişkiler kurabileceği firmaları tercih ediyor. Bu müşteri bilinci sektörümüz için büyük şans ve avantajdır''diyerek sözlerini bitirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir