Shell'e "Müşteri Dostu Marka" belgesi

TSE tarafından 51 ilde gerçekleştirilen denetimler sonucunda Shell&Turcas Petrol AŞ "Müşteri Dostu Marka" belgesini alan ilk marka oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından, Shell&Turcas Petrol AŞ'ye "Müşteri Dostu Marka, Müşteri Dostu Kuruluş" belgesi verildi. 

TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Enstitü tarafından 51 ilde gerçekleştirilen denetimler sonucunda Shell&Turcas Petrol AŞ "Müşteri Dostu Marka" belgesini alan ilk marka oldu.  

Müşteri dostu kuruluş belgelendirme denetim kriterleri arasında müşteri memnuniyeti politikasıyla ilgili hedefler, organizasyon yapısı, insan kaynakları uygulamaları, çalışma ortamı, eğitimler, çağrı merkezi uygulamaları, memnuniyet ölçümleri, sosyal sorumluluk projeleri, kurumsal kimlik, hukuki işlemler ve yasal şartlar, acil durum planları, bilgi teknolojileri uygulamaları, gizlilik ve ulaşılabilirlik konuları yer alıyor. 

İstasyon çalışanlarının müşterilere davranışları, genel görünüm ve eğitimleri, sadakat kartları penetrasyonu, market tasarımlarıyla markanın müşterilere sunduğu tüm operasyonel hizmetler de dikkate alınıyor. 

Öte yandan 169 Shell akaryakıt istasyonu da TSE'den "Müşteri Dostu Kuruluş" belgesi almaya hak kazandı. Müşteri Dostu Kuruluş Belgelendirme denetimlerinde Shell istasyonlarının TSE teknik standartlarıyla beraber global Shell kurulum ve işletme standartlarına uygunluğu, acil durum yönetimi, müşterilerine verdiği hizmetlerin devamlılığını sağlayan tüm teknik ekipmanların sorunsuz şekilde çalışması kontrol edildi. 

Belge törenle teslim edildi 

Belge teslimi için TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve Shell&Turcas Petrol AŞ CEO'su Felix Faber'in katılımıyla tören yapıldı. 

TSE Başkanı Korkmaz, Müşteri Dostu Kuruluş, Müşteri Dostu Marka Belgelendirmesi ile Türkiye'nin ilk kez Avrupa ülkelerine kalite belgelendirme modeli ihraç ettiğini belirtti.  

Bu belgelerin alınmasının, uluslararası standartlara uygun ve yüksek kalitede hizmet verildiğinin tescillenmesi anlamına geldiğine işaret eden Korkmaz, şunları kaydetti: 

"Avrupa'nın kalite alanındaki lider kuruluşu Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ), Aralık 2013'te İstanbul'da yapılan yönetim kurulu toplantısında bu belgelendirme modelini EOQ Projesi olarak kabul etti. Bu belgelendirme modelinin EOQ tarafından benimsenmesi ile ilk kez Türkiye'nin geliştirdiği bir kalite belgelendirme modeli Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanmış oldu. TSE, bu belgelendirme modelini geliştiren kuruluş olarak, projeye katılmak isteyen EOQ üye ülkelerine know-how, eğitim, danışmanlık ve doküman desteği sağlamaktadır. Ayrıca bu ülkelerin yapacağı her belgelendirmeden TSE'nin belge başına ücret alması söz konusudur." 

Bu konularda ilginizi çekebilir