Simit Sarayı büyümesini sürdürecek

Simit Sarayı, 2015 yılı sonuna kadar New York'ta 10 mağazaya ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz ay New York mağazasını açarak simidi ve geleneksel Türk lezzetlerini okyanus ötesine taşıyan, yurt içi ve yurt dışında 14 ülkede 300'e yakın mağazada her gün 8.600 çalışanı ile 650 bin kişiyi ağırlayan Simit Sarayı, 2015 yılında da global marka olma hedefi doğrultusunda yeni projeler ile büyümeye devam edecek.

Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu ev sahipliğinde ve reklam yüzü Arda Turan'ın katılımı ile Les Ottomans Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, markanın 2015 yılı hedefleri ve yeni reklam kampanyası detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

2015'te New York'ta 10 mağaza

Bir önceki yıla göre cirolarını yüzde 40 arttırdıklarını ve 2014'ü 10 milyon adet üretimle toplamda 300 milyon TL ile kapatacaklarını belirten Abdullah Kavukcu, 2015 yılı hedeflerini 500 milyon lira ciro ve 400 mağaza olarak açıkladı. Dünya markası olma vizyonuyla yurt dışı açılışlarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyleyen Kavukcu, "Bu yıl, bizim için en gurur verici olay New York mağazamızın açılışını gerçekleştirerek lezzetlerimizi Amerika'ya taşımak oldu. Artık giyimden gıdaya dünyanın en büyük perakende zincirlerinin yer aldığı 5. Cadde'de bir Türk markası var. 40 personelin hizmet verdiği New York Simit Sarayı her gün 850 kişiyi ağırlıyor. Müşterilerin %65'i Amerikalı, %25'i yabancı, %10'u Türk.  En çok ilgi gören ürünler arasında Simit Burger ve Simit Pizza ilk sıralarda yer alıyor. 2015 yılı sonuna kadar New York'ta 10 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 
2018 hedefi 1000 mağaza

Öncelikli hedeflerinin Simit Sarayı'nı global bir marka yapmak olduğunu vurgulayan Abdullah Kavukcu, "2015 yılında 17 ülkede olacağız. Önümüzdeki dönemde dünyanın önde gelen caddelerinde yer almaya devam edeceğiz. Çok yakında Londra'da Oxford Street mağazamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Ardından da Paris'te Champs-Élysées'de bir mağaza açmayı hedefliyoruz. 2015 yılında yurt dışında 40, Türkiye'de ise 70 olmak üzere 110 yeni mağaza açacağız ve yaklaşık 3.000 kişiyi daha istihdam edeceğiz. Avrupa üssümüzü Hollanda'ya kuruyoruz. Avrupa'daki mağazalarımızı Hollanda'dan yöneteceğiz. Suudi Arabistan'ın en büyük yatırımcı şirketlerinden Al Hokair Group ile birlikte Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün ve Mısır dâhil olmak üzere yedi ülkede 2017 yıl sonuna kadar 125 mağaza açmayı hedefliyoruz. 2018 yılında ise Türkiye'de 440, yurt dışında 560 olmak üzere toplam 1000 mağazaya ulaşacağız" dedi.

Yeni konsept "Simit Sarayı Mahalle"

Aralık ayı içinde yeni mağaza konsepti Simit Sarayı Mahalle'yi hayata geçirdiklerini belirten Kavukcu, büyük siteler, AVM'ler, metro istasyonları ve caddelere yakın mesafelerdeki ana arterler dışındaki sokak ve caddelerde konumlandırılacak ve fırın/cafe konsepti ile hizmet verecek olan Simit Sarayı Mahalle mağazaları 90-100 m² büyüklüğünde olacak.

Arda Turan kampanyası yurt dışında da yayınlanacak

Atletico Madrid'de forma giyen, ünlü milli futbolcu Arda Turan'ın ünlü  Fransız model Camille Desbos ve Burcu Esmersoy ile birlikte rol aldığı Simit Sarayı'nın yeni reklam kampanyası Ocak ayında başlayacak. Abdullah Kavukcu reklam kampanyası ile ilgil değerlendirmesinde, "Dünyaya açıldığımız bu süreçte Arda Turan'ın markamıza değer kattığına inanıyor ve marka yüzümüz olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl birlikte gerçekleştirdiğimiz kampanya özellikle yurt dışında büyük ses getirdi. Ocak ayı itibariyle Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında yayınlanacak olan yeni kampanyamızın da yine büyük beğeni toplayacağını düşünüyorum" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir