Şimşek Bisküvi'de hedef 115 milyon dolar ihracat

Bien Kruvasan ile bu yılki satış hedefini 350 milyon TL'ye üyüme hedefini ise yüzde 30'a çıkaran Şimşek Bisküvi, ihracat hedefini ise 115 milyon dolar olarak açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Esra KAPAROĞLU
 
KARAMAN - Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Şimşek Bisküvi, kısa bir süre önce Bien markasıyla kruvasan üretimine başladı. Şimşek, bu sene Bien Kruvasan ve yeni yapacakları yatırımlarla 350 milyon TL ciro hedefliyor. Şimşek Bisküvi ve Gıda Sanayi AŞ, Venezuela'dan Kanada'ya, Irak'tan Polonya'ya 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Bu yıl yeni tatlarla da tüketicinin karşına çıkmayı planlayan firma, 300 kalem ürün üretiyor. Firmanın Karaman'daki üretim tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek, "Yeni ürünümüz için yaklaşık 12 milyon euroluk yatırım yaptık. Kampanyanın reklam yüzü olarak seçtiğimiz Ömür Arpacı ile ürünün satışı patladı" diye konuştu. Üç yılda 20 milyon euro yatırım Önemli ihracat pazarlarının Ortadoğu ve Balkanlar olduğunu kaydeden Şimşek şunları söyledi:
"2012'de 250 milyon liralık ciro hedefine ulaştık. Bunun yüzde 60'tan fazlasını ihracatla gerçekleştirdik. 2015'e kadar yarı yarıya olmasını hedefliyoruz. Bien Kruvasan'ın da desteğiyle 2013'te 350 milyon TL ciro ve yüzde 30'luk büyüme planlıyoruz. İhracat hedefimiz ise 115 milyon dolar. Son 3 yılda 20 milyon euro yatırım yaptık. bu yıl 15 milyon euro yatırım yapmayı düşünüyoruz. Türkiye'de olmayan en az üç ürünün lansmanını yapacağız. Pazardaki payımız yüzde 5. 2015 yılı için ciro hedefimiz 500 milyon TL." Yabancı yatırım tekliflerini geri çevirdiklerini, yabancı ya da yerli ortak düşünmediklerini belirten Erol Şimşek, 2015'te halka arz planlarını gündeme a
alabileceklerini söyledi.
 
erol_simsek.jpg
 
Karaman ve İstanbul'da inşaat alanında çalışmalara başlayacaklarını belirten Şimşek, İstanbul'un Avrupa yakasında markalı konut projesine gireceklerini açıkladı. Paket süt üreticilerine süt tedarikçisi olmak için yeni yatırıma
gideceklerini bildiren Şimşek, "4 yıl içinde 50 milyon liralık yatırım ve Karaman'da büyükbaş hayvancılığı yapacağız" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir