Şişecam'dan ihracat rekoru

Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında gerçekleştirdiği 125 bin tonluk ihracatla hem sektör hem de kendi rekorunu kırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan şirket, küresel bir firma olma yolunda ihracat hedeflerini büyütüyor.

Bu kapsamda Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında gerçekleştirdiği 125 bin tonluk ihracatla hem sektör hem de kendi rekorunu kırdı.

Yeni pazarlama ve satış stratejileriyle 2016da 125 bin tonluk ihracat yaparak bir rekora imza atan Şişecam Cam Ambalaj, yıllık ihracat hedefine ulaşmayı başardı. Şirket, tarihindeki en yüksek ihracat rakamına bundan önce 78 bin tonla 2008 yılında ulaşmıştı.

Şişecam Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç, bugün itibarıyla başta İtalya, İsrail, Irak ve Romanya olmak üzere 35 ülkeye ihracat yaptıklarını bildirdi.

Portföylerine Tayland, Fildişi Sahilleri, Arjantin, ABD, Kanada ve Lübnanı da kattıkları bilgisini veren Kılınç, Etiyopya, Güney Kore ve Japonya gibi ülkeleri de ekleyecek yeni projeler yürüttüklerini dile getirdi.

Kılınç, Şişecam Cam Ambalajın, çok uluslu ve global firmalardan oluşan müşteri portföyünün, ihracattaki büyüme stratejisinin en önemli unsurlarından birini oluşturduğunun altını çizdi.

İhracatın toplam satışlar içindeki payını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Kılınç, şunları da kaydetti:

"Şişecam Cam Ambalaj yüksek performansıyla Türkiyenin toplam cam ambalaj ihracatı artırırken, iç talebin karşılanmasında da önemli rol oynayarak, ithalatın gerilemesine de katkı sağladı. Şişecam Cam Ambalajın Türkiyede sahip olduğu üç üretim tesisinde gıda, su, maden suyu, alkollü ve alkolsüz içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine 6 ccden 15 bin ccye kadar çeşitli hacim ve renklerde cam ambalaj sağlanıyor. Şişecam Cam Ambalaj, Ar-Ge çalışmaları ile desteklediği faaliyetleri, Temiz Oda sertifikalı ecza şişesi üretim hatları, Avrupanın en büyükleri arasında yer alan Baskı Tesisi, uluslararası ödüllü ürünlere imza atan tasarım ekibiyle ülke ekonomisine hizmet ve katkısını sürdürüyor."

İhracat, martta yüzde 19 arttı: 13.6 milyar dolarİhracat, martta yüzde 19 arttı: 13.6 milyar dolar

İhracatta TL kullanımı 2 ayda yüzde 135 arttıİhracatta TL kullanımı 2 ayda yüzde 135 arttı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir