Skoda, Fransa Bisiklet Turu'na 11. kez sponsor oldu

Skoda, 5-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Fransa Bisiklet Turu’na 11. kez sponsor oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çek üretici Skoda, 2004 yılından bu yana geleneği bozmadı ve bu yıl da Fransa Bisiklet Turu’na sponsor oldu. Skoda, aynı zamanda yarışın “araç sponsoru“ da olurken, Fransa Bisiklet Turu’nun öncü otomobili olarak kırmızı renkli bir Superb kullanılacak.

119 yıllık tarihine bisiklet üreticisi olarak başlayan ve bugün de en son teknolojiye sahip otomobillerinin yanında kendi markasını taşıyan bisiklet modellerini sunmaya devam eden Skoda, 5-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Fransa Bisiklet Turu’na 11. kez sponsor oldu. 2004 yılından bu yana sürdürdüğü geleneği bozmayan Skoda, aynı zamanda bu organizasyonun araç sponsorluğunu da üstlendi. Bu çerçevede dünyaca ünlü bisiklet etkinliğinin lojistiği için 250 adet araç tahsis eden Skoda, kırmızı renkli bir Superb ile yarışçılara öncülük edecek. Araç, aynı zamanda mobil kontrol merkezi olarak yarış direktörlüğüne de hizmet verecek.

Çek üretici, bununla birlikte Fransa Bisiklet Turu sponsorluk anlaşmasını 2018 yılına kadar uzatırken, anlaşmaya İspanya Turu ve diğer uluslar arası bisiklet yarışlarını da dahil etti. Yarış boyunca hizmet verecek 250 araçlık Skoda filosunda ağırlıklı olarak Skoda Octavia Combi ve Superb modelleri yer alıyor. Skoda araçları, her yıl Fransa Bisiklet Turu’nda 2.8 milyon kilometre yol katederken, 10 yıllık sürede toplam 28 milyon kilometre yapmış oldu. Kırmızı Superb ise etaplarda yolların kesilmesinden, hakemlerle iletişime kadar yarış direktörlüğünün her türlü görevinde kullanılıyor. Araç, bu amaçla tüm iletişim teknolojileriyle ve ekipmanla donatılmış durumda. Ayrıca kırmızı Superb, her etapta finiş çizgisini bisikletçilerle birlikte geçme hakkına sahip olan tek araç.

Ayrıca Skoda, tur sponsorluğunu 5 yıl daha ekleyerek 2018 yılına kadar uzattığını açıkladı. Bu anlaşma, İspanya Bisiklet Turu (La Vuelta) ve diğer uluslararası bisiklet yarışlarını da kapsıyor.