Skyatlas, kullandığın kadar ödemeli bulut imkanı sunuyor

Revo Capital’den 2014 ve 2015 yıllarında 2 kez yatırım alan Skyatlas bulut altyapısı müşterisine kullanımı kadar ödeme şansı veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - SkyAtlas, sanal sunucu yerine bulut teknolojisini kullanan bulut altyapısı ve servis sağlayıcısı girişimi gibi iki konu da öne çıkıyor. Birincisi sanal sunucu kiralamanın oldukça ötesine geçerek sunucu, depolama, yedekleme, felaket kurtarma, ağ ve güvenlik altyapı hizmetlerini de bir arada sunuyor. İkinci olarak da patenti kendine ait olan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Canlı Dikey Ölçeklendirme Teknolojisi’ ile müşterilerine kullandığın kadar öde imkânı veriyor. Böylece IT maliyetlerini düşürmelerini sağlıyor.

2014 yılından bugüne kadar yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme yakalayan SkyAtlas, bulut bilişim, nesnelerin interneti ve yeni nesil e-ticaret servisleri alanında Türkiye’de çalışan şirketlere erken aşama yatırım yapan Revo Capital’den 2014 ve 2015 yıllarında 2 kez yatırım aldı. 2015 yılını 450 bin dolar ciro ile tamamlayan girişim 2016’da bu rakamın üstüne çıktı. Bu yıl rotasını yurtdışına çeviren SkyAtlas, öncelikli olarak, Ortdoğu, Afrika, CIS ve Doğu Avrupa pazarlarına yönelik çalışmalara başladı. Bu kapsamda SkyAtlas, iletişim ağları için telekom çözümleri, yazılım ürünleri ve hizmetleri sağlayan Defne Telekomünikasyon ile el sıkıştığını duyurdu. SkyAtlas CEO’su Levent Kocatürk, SkyAtlas olarak altyapılarının NASA, AT&T, eBay, HP gibi lider şirketlerin de kullandığı bulut platformu olan “OpenStack” üzerinde geliştirildiğini söyledi. Türkiye’de ve MENA bölgesinin ilk ve tek OpenStack tabanlı bulut servis sağlayıcısı konumunda olduklarını da aktaran Kocatürk, ayrıca Genel Bulut’un yanı sıra, özellikle büyük kurumların ihtiyacı haline gelmiş olan Özel Bulut altyapısının kurulum, işletimi ve danışmanlığı alanında da hizmet verdiklerini kaydetti.

Türkiye’de KOBİ’lerin yüzde 4’ü bulut kullanıyor

Türkiye’de 2016 yılında 80 milyon dolar bulut pazarı olduğunu söyleyen Kocatürk, “Müşteri profiline baktığımızda, bulut pazarının yarısından fazlasının büyük kurumlar tarafından yapılan harcamaların oluşturuyor. Kurumlarda, özellikle KOBİ’lerde, bulut ve faydalarıyla ilgili farkındalık arttıkça, yeni altyapı yatırımları yapmak yerine, mevcut altyapılarını buluta kaydırdıklarını görüyoruz. Bulut teknolojileri hızlı büyüyor ve büyümeye devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu büyüklüğün, şimdikine oranla 2 katına ulaşmış olmasını bekliyoruz” dedi.