Sony, basketbolun resmi sponsoru oldu

Sony Xperia, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 2014-2015 sezonunun resmi sponsoru oldu. TBF Genel Sekreteri Arısan, "Sony Mobile'ın aramıza katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL / ANKARA

Türkiye Basketbol Ligi'nin teknoloji sponsoru Sony Xperia oldu. Ankara Hilton SA'da düzenlenen tanıtım toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Celal Arısan, TBL Direktörü Samer Şenbayrak, Sony Mobile Türkiye Ülke Müdürü Tarık Akad ve TOFAŞ'ın Nijeryalı oyuncusu Chinemelu Elonu katıldı.    

Toplantıda konuşan TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, Türk basketbolunun son senelerde çok büyük atılım içinde olduğunu belirterek, "Gerek milli takımlarda gerekse kulüpler bazında başarılı bir performans sergiliyoruz. Bunun yanında uluslararası organizasyon düzenleme konusunda da oldukça iyi olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. 

TBL'nin, Avrupa'nın en başarılı liglerinden biri olduğunu anlatan Arısan, "Ligde oynanan maçların kalitesi herkes tarafından fark ediliyor. TBF'nin vizyonu ve 20 yıllık çalışmasıyla bu günlere gelindi. Bu yolda sponsorlarımız en büyük destekçilerimizden oldu. Sony Mobile'ın aramıza katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

ANKARA 'YILDIZ'LARLA BASKETBOLA DOYDU

TBL Direktörü Şenbayrak da sponsorların önemine değinerek, şunları söyledi: "Onların bize katkılarıyla ligimizin marka değeri ve kulüplerin finansal gelirleri artacak. Yeni sponsorumuzla ligimizin dinamizmi daha iyi yerlere gelecek. Ligimizin değerini artırma yolunda ulusal ve global sponsorluklar için Infront Sports Media ile anlaşmıştık ve onların katkılarıyla şu an aramızda Sony Mobile'ı görüyoruz. Bu işbirliğinin marka değerimize inanılmaz katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." 

Tarık Akad: Spor ve basketbol birebir örtüşüyor

Sony Mobile Türkiye Ülke Müdürü Tarık Akad, bu sponsorlukla spor ile olan bağlarına yeni bir açılım getirdiklerini söyledi. Türkiye'de basketbolun gelişmesine katıda bulunmak, daha geniş kitlelere ulaşmasına destek olmak için bu sponsorluğu imzaladıklarını kaydeden Akad, şöyle devam etti: 

"Bildiğiniz gibi Sony Mobile, teknolojilerini son derece mükemmeliyetçi bir ruh üzerine kuruyor ve müşteri segmentimize sunuyoruz. Sony Xperia'nın DNA'sına baktığımızda dayanıklılık, oyunculuk ruhu gibi özellikler görüyoruz. Spor ve basketbol birebir örtüşüyor. Sony Mobile olarak, Türkiye'de her gün daha da güçlenen basketbolu desteklemek için buradayız. Türkiye'de basketbolun mükemmel bir çağ içinde olduğunu söyleyebiliriz. Bizim için en önemlisi DNA'mızı, bu yıldızı parlayan sporla birlikte güçlendirmek." 

'Basketbol müşterilerimize daha yakın'

Son 10 yılda spor lisanlarında büyük artış görüldüğünü anlatan Akad, basketbol seyircisinin, müşterileriyle birebir örtüşen bir segment içinde olduğunu ifade ederek, "Yapılan araştırmalarda 19'dan 39'a giden bir yaş aralığı var. Ayrıca kadınların ilgisi yüzde 40 ile büyük bir oranda ve kadınlar çocuklarıyla geliyorlar. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir