Tahsilat için müşterinin ayağına gidiyor

Müşterilerine mağduriyet yaşatmak istemeyen Gediz Elektrik, mobil vezne uygulaması başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir ve Manisa’da 2 milyon 861 bin müşteriye perakende elektrik satış hizmeti veren Gediz Elektrik, fatura işlemlerini Gediz Müşteri İlişkileri Merkezleri’nde veya Gediz’in anlaşmalı bankalarında gerçekleştiremeyen müşterilerinin mağduriyet yaşamamaları için mobil vezne hizmeti başlattı.

Mobil vezne hizmetini tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında 3 aydır pilot çalışmayı sürdürdüklerini dile getiren Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Müşteri İlişkileri Müdürü Mustafa Demir, “Şu an sahada ölçme çalışmaları yapıyoruz. Potansiyel olduğunu düşündüğümüz noktalara mobil aracımızı gönderiyoruz ve veri topluyoruz. Haftada 250-300 dolayında işlem oluyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının çok fazla artacağını düşünüyoruz. Ama hedefimiz işlem sayısını artırmak değil. 80 şubemizde 950 bin müşterimiz konforlu şekilde ödeme yapıyor” diye konuştu.

Mobil aracın köy merkezlerinde, çarşı ve pazar alanlarında konumlandırılmasının planlandığını vurgulayan Demir, “Şu an bir tane aracımız var. Fakat bunların teşrifi zor değil. Sayısını hızla artırabiliriz. Özellikle yaz aylarında yazlık bölgeler için sayı artacak. Bu araçları zamanla tahsilat dışında tüm abonelik işlemlerinin yapılabileceği zamandan ve mekandan bağımsız bir işletmeye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Mobil Vezne aracının bölgesine ziyarete gelmesini isteyen müşterilerimiz internet adresimiz ve iletişim merkezimizde talepte bulunmaları halinde ilgili bölge güzergah planına dahil edilmek için değerlendirilmeye alınacak” dedi.