TAV, Gazipaşa Havalimanı'nın kapasitesini 3 kat artırdı

TAV, Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın terminal binasını 3 kat büyüttü. Havalimanı, park kapasitesi 2 kat artırılan apronuyla Akdeniz'in yeni uçuş merkezi olmaya hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları'nın gerçekleştirdiği yatırım ile Antalya Gazipaşa Havalimanı terminal binası 3 kat büyütüldü ve aprona yeni park alanları yapıldı.  

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, 3 kat büyütülen 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binası ve park kapasitesi iki kat artırılan apronuyla Akdeniz Bölgesi'nin yeni uçuş merkezi olmaya hazırlanıyor. Gerçekleştirilen büyütme çalışmalarıyla kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcuya çıkarılan Gazipaşa Havalimanı'ndan halen 9 ülkedeki 19 noktaya sefer düzenleniyor. Havalimanının pistinin 2 bin 500 metreye uzatılması için sürdürülen çalışmaların da yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Gazipaşa Havalimanı'nın destinasyon ağını her geçen gün genişleterek bölgeye ve ülke turizmine katkı sağlamaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcuya ulaştı"

"2013'te havalimanımızda yaklaşık 363 bin yolcu ağırlamıştık. 2014'ün ilk yarısında yaklaşık 250 bin yolcuya ulaştık. Gerçekleştirdiğimiz büyüme çalışmalarıyla havalimanımızın kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcuya ulaştı. Yakında THY de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Gazipaşa'ya haftada 14 sefer uçmaya başlayacak. Diğer havayollarının var olan ve eklenecek uçuşlarıyla Gazipaşa Havalimanı Akdeniz'in yeni çekim merkezi olacaktır. Gazipaşa'nın hak ettiği yere gelmesi için desteğini esirgemeyen başta hükümetimiz ve Ulaştırma Bakanlığı'mız olmak üzere DHMİ, SHGM, yerel yöneticilerimiz, havayollarımız, turizm sektöründeki paydaşlarımız ve bölge halkına teşekkür ediyoruz." 

Apron sahası 22 bin metrekareye çıkarıldı

Gazipaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilen büyütme çalışmasıyla uçak park alanı 3'ten 6'ya çıkarıldı. 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binasında kontuar sayısı 7'den 16'ya, x-ray sayısı 4'ten 5'e, pasaport bankosu da 5'ten 14'e çıkarıldı. 15 bin metrekarelik apron sahası 22 bin metrekareye çıkarıldı. 

9 ülkede 19 noktaya doğrudan uçuş gerçekleştiriliyor

Gazipaşa Havalimanı'ndan Almanya'nın Düsseldorf, Frankfurt, Leipzig, Köln, Stuttgart ve Münih, Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam, Norveç'in Oslo, Stavanger ve Bergen, Danimarka'nın Kopenhag ve Billund, İsveç'in Stockholm ve Göteborg, Finlandiya'nın Helsinki, Litvanya'nın Vilnius, Belçika'nın Brüksel ve Lübnan'ın Beyrut kentlerine olmak üzere 9 ülkede 19 noktaya doğrudan uçuş gerçekleştiriliyor. Ayrıca Pegasus Adana bağlantılı olarak İran'ın başkenti Tahran'a uçuyor. 

İç hatlarda ise Gazipaşa Havalimanı'ndan, AnadoluJet'in Ankara Esenboğa, Pegasus'un Sabiha Gökçen, OnurAir'ın İstanbul Atatürk Havalimanı, BoraJet'in ise Adana seferleri gerçekleşiyor. Gazipaşa Havalimanı, 2013 yılında 363 bin yolcuya hizmet sundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir