TAV Havalimanları'nın kârı yüzde 114 arttı

TAV Havalimanları'nın net kârı yılının ikinci çeyreğinde verimlilik artışının etkisiyle yüzde 114 artışla 190.9 milyon TL oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - TAV Havalimanları, 2014 yılının ikinci çeyreğinde verimlilik artışının da etkisiyle net kârını yüzde 114 artırarak 190.9 milyon TL'ye yükseltti.

Şirketten KAP'a açıklanan bilanço rakamlarına göre TAV Havalimanları'nın cirosu da aynı dönemde yüzde 3 artarak 690 milyon TL oldu.

TAV Havalimanları'ndan gönderilen basın bültenindeki bilgilere göre ise şirketin 2014 yılının ilk yarısındaki net kârı euro cinsinden önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artarak 85 milyon euro oldu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "2014'ün ilk yarısında toplam yolcu sayımız yüzde 13 büyürken, İstanbul dış hat trafiği yüzde 11 artış kaydetti. Ciromuz yüzde 3 artarken, FAVÖK'ümüz yüzde 15 artarak 183 milyon euoya ulaştı"
dedi.

Ciro artışındaki yavaşlamaya rağmen kârlılığın artmasındaki en önemli sebebin gelişmiş teknolojileri pratik uygulama ve artan verimlilik olduğunu belirten Şener, "İlk altı ayda TL ve rublenin zayıf seyretmesi ve gümrüksüz satış mağazalarındaki yenileme çalışmalarından dolayı kısmen düşük seyreden perakende performansında ikinci altı ayda olumlu seyir bekleyebiliriz.
Ayrıca, 2014 yılında Havaş'taki yeniden yapılanmayla verimlilik çalışmalarının ve de Havaş'ın yurtdışına açılmasının şirket kârlılığına çok olumlu etki yaptığını da görüyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir