Tavuk Dünyası, 140 şubeye ulaşıp, yurtdışında hızlanacak

İlk restoranını 2012 yılında açan Tavuk Dünyası, bu yılın sonunda 140 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Bugün için 38 farklı ülkeden talep alan şirket, Rusya ve Körfez ülkelerinde agresif büyümeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Tavuk Dünyası yıl genelinde 35 mağaza açmayı hedefl iyor. Türkiye’de bu yıl 140 mağazaya ulaşmayı planlayan şirket, yurtdışında da atılım hedefinde. Bugün için 38 farklı ülkeden talep alan Tavuk Dünyası, özellikle Rusya ve Körfez ülkelerinde hızlı büyümeyi istiyor.

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, iki yıl önce Mediterra Capital ile ortaklığa giden Tavuk Dünyası’nın 2012 yılında ilk restoranını İstanbul Süreyyapaşa’da açtığını belirterek, “O günden bu yana ciddi büyüme sağladık. 2015 yılına kadar ki büyümemiz yüzde 532’leri buldu. TOBB’un yaptığı araştırmada da en hızlı büyüyen 100 marka arasına girdik. AVM markaları arasında ise birinci olduk. 2015’te yüzde 94 büyüme sağladık. 2016 başında 89 olan şube sayımızı yılın sonunda 105’e taşırken; ciroda gerçekleştirdiğimiz yüzde 51’lik büyüme ile yılı 200 milyon lira seviyelerinin üzerinde kapattık” dedi.

38 ülkeden talep var

Bu yıl yüzde 50 büyüme ile 300 milyon lira civarında ciro öngördüklerini ileten Mumcu, 2020’ye kadar her yıl 35-40 arasında yeni restoran yatırımı yaparak büyümeye devam edeceklerini vurguladı. “2017’nin başından bu yana 12 yeni restoran açtık. Hedefimiz yılsonuna kadar 40’ı tamamlamak” diyen Mumcu, şunları kaydetti: “Bugün gelinen noktada 31 şehirde 117 restoranımız var. Yılsonunda 140’ı geçmiş olacağız. Her şehirde olmak istiyoruz. Bu yıl Zonguldak ve Edirne’ye ilk şubelerimizi açtık. Tekirdağ, Erzurum ve Trabzon şube açmaya hazırladığımız iller arasında bulunuyor. Öte yandan açılacak yeni restoranlarla Bursa’da toplam 8 şubeye ulaşacağız. Bursa, yatırım odağımızdaki önemli bölgelerden biri. Açılacak yeni şubelerle İstanbul’dan sonra Tavuk Dünyası’nın en çok şubesinin bulunduğu ikinci şehir olacak.”

Yurt dışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Mumcu, Rusya’da yatırımları olduğunu, çok yakıda Moskova’da restoran açacaklarını söyledi. “Şu an 38 farklı ülkeden talep var” diyen Mumcu, “Özellikle Körfez ve Rusya'da agresif büyüme hedefimiz bulunuyor. Girdiğimiz ülkelerde bir ya da iki restoranla kalmak istemiyoruz. Türkiye’deki başarıyı yakalayacak alt yapıyı hazırlayarak girmek hedefindeyiz. Restoran açtığımız ülkede iki yıl içinde en az 30 restorana ulaşmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Mumcu, iki yıl önce Mediterra Capital ile ortaklığa giden Tavuk Dünyası’nın, daha da hızlı büyümeyi ve kurumsallaşma çalışmalarını dünya standartlarına taşımayı hedefl ediğini belirterek, “Mediterra Capital, geriye kalan yüzde 47’lik hisse için de Rekabet Kurumu’na başvurdu. Olumlu sonuçlanması halinde Tavuk Dünyası’nın yüzde 100 hissesi Mediterra Capital’e geçmiş olacak” dedi.

Lezzeti üç yıldız ile ödüllendirildi

Tüm ürünlerini 4 bin metrekarelik merkez mutfaklarında hazırladıklarını ve bunun altında çok ciddi bir çalışma ve büyük bir ekibin bulunduğunu vurgulayan Mumcu, “Yılda 15 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Ar-Ge mutfağımızda dünya lezzetlerini araştırıyoruz. Öte yandan Brüksel merkezli bağımsız Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü tarafından geçen yıl iki ürünümüzle üç yıldız seviyesinde başarı aldık. Aynı başarıyı bu yıl da gösterdik” ifadesini kullandı. Mumcu, restoranlarında toplam bin 800 istihdam yarattıklarına, yılsonuna kadar yapacakları yatırımlarla bu rakamın 2 bin 500’ün üstüne çıkacağına da değindi.