Tchibo Türkiye, ev dışı tüketime Eczacıbaşı Profesyonel ile girdi

Eczacıbaşı Profesyonel, Tchibo’nun kahve ürünlerini; otel, restoran, kafe, ofis gibi ev dışı tüketimde noktalarına ulaştıracak. Tchibo Türkiye, bu iş birliği kapsamında ev dışı tüketim sektöründe 2019 yılında liderliği hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya çapında 8 ülkede 1000’den fazla mağazası ve 22 bin 300 satış noktası bulunan Alman kahve üreticisi Tchibo, 2005 yılında girdiği Türkiye pazarında hızla büyüyor. Türkiye perakende sektöründe 13 ilde 50’ye yakın mağazasıyla faaliyet gösteren ve haftalık olarak değişen tema ürünleri sunan Tchibo Türkiye, Eczacıbaşı Profesyonel iş birliğiyle artık ev dışı tüketim sektöründe de hizmet verecek. Sektörde geniş dağıtım kanalına sahip olan Eczacıbaşı Profesyonel, Tchibo’nun çekirdek, instant, filtre ve kapsül kahve ile toz çikolata ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki otel, restoran, kafe ve ofislere ulaştıracak.

Hedef; kahve dağıtımında lider marka olmak

Eczacıbaşı Profesyonel ve Tchibo Türkiye arasında gerçekleşen iş birliği anlaşması ile ev dışı tüketim sektöründe büyümeyi hedeflediklerini belirten Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu, "Eczacıbaşı Profesyonel olarak ev dışı tüketim pazarında hizmet ve ürün kalitesini artırmayı kendimize misyon edindik. Bu sorumluluk duygusu, yüksek kalitede kahve sunan Tchibo Türkiye ile yollarımızı kesiştirdi. Ev dışı tüketim pazarındaki dağıtım gücümüzü kahve profesyoneli Tchibo Türkiye ile birleştirdik ve sıcak içecek portföyümüzü tamamladık. Tchibo Türkiye ile iş birliğimiz, kahve dağıtımında lider olma hedefimize ulaşmamızda stratejik önem taşıyor." dedi.

Ev dışı tüketim pazarına ilk kez adım atan Tchibo Türkiye’ye geniş dağıtım kanallarıyla büyük katkı sağlayacaklarını belirten Koçoğlu; "Türkiye’nin dört bir yerindeki dağıtım alanlarımıza Tchibo kahvelerini ulaştıracağız. Eczacıbaşı Profesyonel olarak, ev dışı tüketim sektöründeki son müşterilerimizi kaliteli ürünler ve hizmetlerle buluşturmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz." dedi.

İşbirliği uzun soluklu olacak

Tchibo Türkiye ve Eczacıbaşı Profesyonel iş birliğini uzun soluklu planladıklarını vurgulayan Tchibo Türkiye Genel Müdürü Tuba Yapıncak ise şunları söyledi;
“Tchibo’nun yolculuğu kahve ile başladı. Biz de Tchibo Türkiye olarak 12 yıldır Türkiye’de kahve tutkumuzu kahveseverlere sunuyoruz. Şimdi bu tutkumuzu, misafir ve çalışanlarına da yaşatabilmeleri için oteller, restaurantlar, cafeler ve ofisler başta olmak üzere, yerinde tüketim hizmeti veren, tüm profesyoneller ile paylaşıyoruz. Gerçek bir uzmanlık gerektiren bu süreçte, ev dışı tüketim sektörünün önde gelen satış ve dağıtım şirketlerinden, Eczacıbaşı Profesyonel ile yaptığımız iş birliği sonucunda artık ev dışı tüketim kanalında da Türkiye’nin dört bir yerine gerçek kahve lezzetini ulaştıracak olmanın heyecanı içerisindeyiz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir