TEB, Karacabey Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na sponsor oldu

TEB, tarım ve hayvancılık işi yapan yaklaşık 60 firmanın yer aldığı 'Karacabey Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na sponsor olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), 3. Bursa Karacabey Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na sponsor oldu. TEB açıklamasına göre, ağırlıklı olarak tarım ekipmanları, traktör, yem kırma makinaları gibi tarım ve hayvancılık işi yapan yaklaşık 60 firmanın yer aldığı fuara, 15 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor. Fuar 4 gün boyunca Bursa Karacabey'de Kapalı Pazar ve Fuar Alanı'nda ziyaret edilebilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Bursa Karacabey Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na sponsor olduklarını belirtti. İki yıldır bu fuara sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Boz, "Fuar ziyaretçilerine, hem sektöre yönelik mevcut ürünlerimiz hem de yeni ürünlerimiz hakkında uzman personelimizden detaylı bilgi almak için mutlaka standımızı ziyaret etmelerini öneriyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren çok sayıda firmanın bir araya geldiği bu fuarın sektörün yanı sıra ülkemize de katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

TEB olarak, tarım bankacılığını gelecek dönem stratejileri arasında önemli bir yerde konumlandırdıklarını vurgulayan Boz, tarım bankacılığı faaliyetlerine başladıkları 2007 yılından bu yana sektöre özel geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle çiftçilere destek olduklarını aktardı. 

Boz, banka olarak tarıma özel organizasyonel yapılanması olan birkaç bankadan biri olduklarının altını çizerek, yaygın şube ağları ve bankacılık alanında eğitim almış çoğunluğu ziraat mühendisi olan, çiftçinin finansal ihtiyaçlarını bilen ve buna ilişkin çözümler sunan saha kadrolarıyla müşterilerine destek olduklarını belirtti. 

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki potansiyelleri değerlendirdiklerini ve üreticilerin farklılaşan yöresel ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetler sunduklarına dikkati çeken Boz, şunları kaydetti: 

"Bölgesel olarak belirlediğimiz stratejiler doğrultusunda kooperatifler, ziraat odaları, üretici birlikleri gibi tarımsal kurumlarla iş birliklerimizi geliştiriyor, onlardan gelen destek ve geri bildirimler doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Bu sayede, çiftçimizin beklentilerine kolaylıkla cevap veriyor, finansal destek sunmanın yanı sıra 'danışman banka' anlayışımızla da çiftçilerimize ücretsiz bilgi ve danışmanlık hizmeti vererek onları katma değeri daha yüksek ve daha verimli üretime yönlendiriyoruz." 

Boz, çiftçilerin temel girdilerinin temininde çok önemli bir rol oynayan ve avantajlı ödeme şartları sağlayan TEB Harman Kart'ın işlevselliğini artırmak amacıyla sektörde iş birlikleri yaptıklarına işaret etti. 

Çiftçilerin, TEB Harman Kart ile mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, fide ve yem gibi ihtiyaçlarını kolayca temin edebildiğini vurgulayan Boz, "Çiftçiler, alışverişleri ve nakit çekim işlemleri sonrasında geri ödemelerini hasat vadelerine uygun olarak yapabiliyor ayrıca anlaşmalı üye işyerlerinden yaptıkları alışverişlerde faizsiz dönem avantajlarından faydalanabiliyor" bilgisini de verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir