TEB KOBİ Akademi, Antalyalı iş adamlarıyla buluştu

TEB Genel Müdürü Leblebici, "Türkiye'de şirket başına ihracat 2,5 milyon dolar civarında. Antalya'da ise bu rakam 1,1 milyon dolar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği "TEB KOBİ Akademi" kapsamında Antalya'da iş adamlarınını katılımıyla toplantı düzenlendi.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, The Marmara Otel'de düzenlenen akademinin açılışında, Antalya'nın sadece turizm bölgesi değil, aynı zamanda ticaret ve tarımla uğraşan bir kent olduğunu söyledi.

Antalya'nın atılım yaparken eksik ana noktalarından birinin ihracat olduğunu ifade eden Leblebici, "Antalya'nın 1 milyar dolar ihracatı var. Bu, Türkiye ihracatı içinde yaklaşık binde 7'lere geliyor. Türkiye'de şirket başına ihracat 2,5 milyon dolar civarında. Antalya'da ise bu rakam 1,1 milyon dolar. Antalya kendisini daima geleceğe iyi hazırlayan ve en çok yatırım yapılan yer. Umarım önümüzdeki dönemde bu fark kapanacaktır" dedi.

TEB'in, Türkiye'nin en iyi KOBİ bankası olduğunu dile getiren Leblebici, Türkiye'de 544, Antalya'da ise 25 şube ile hizmet verdiklerini bildirdi.

Leblebici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhracat kredilerine baktığınızda bankacılık sektöründe tüm kredilerin, bireysel krediler hariç ihracat kredilerine oranı yüzde 9'larda. Bizim bankamızda bu yüzde 20'lerde. Biz KOBİ'lerimizi sadece iç piyasaya çalışsın diye eğitmiyoruz. Gerekli gördüğümüz her alanda dışarı açabilmek için her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. KOBİ'lerimizle 10 yıldır beraber büyüyoruz. Onları ihracatçı yapıyoruz, geliştiriyoruz, sektörde, pazarda karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı oluyoruz."

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da banka olarak KOBİ'lere yönelik çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını söyledi.

Ülke ekonomisine önemli katma değeri olan KOBİ'lere bankaları aracılığıyla her türlü finansman desteğini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Boz, firmalara ihtiyaç duydukları konularda yardım etmeye çalıştıkların anlattı.

Akademide gün boyunca seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir