Teknoloji bağımlılığını ölçen uygulama piyasaya çıktı

Teknoloji bağımlılığıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, bu konuda uzman psikolojik danışmanlardan fikir alınarak hazırlanan e-Diyet uygulaması piyasaya sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Teknoloji bağımlılığını ölçen e-diyet, piyasaya çıktı. Uygulamayı geliştiren ekipte gönüllü olarak proje yöneticiliği yapan Orhan Tanrıkulu, kişilerin bağımlılık düzeylerini teknik olarak inceleyen bir sistem geliştirdiklerini kaydetti. Tanrıkulu, uygulamayla ilgili, "e-Diyet, telefonunuzu çok fazla kullanıyorsanız günlük limit aşımlarında otomatik olarak sizi uyarır. Günlük ve haftalık olarak size rapor sunar" diyerek teknoloji bağımlılığı seviyesini aşağı çekmeye destek sağlamak hedefiyle geliştirdikleri ücretsiz uygulamanın yaşam tarzı uygulamaları içinde 3. sıraya yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili, uygulamanın danışmalığını yapan Yeşilay İkinci Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dinç de geçtiğimiz aylarda, bu bağımlılığın iyileştirilmesinde esas neticeyi talebi azaltmanın verebileceğini söylemişti. Bu noktada en önemli adımlardan bir tanesi farkındalığı geliştirmek olduğunu belirten Dinç, danışanların gün içerisinde telefona ayırdıkları vakti bir kenara not etmelerini istediklerini ve danışanların ilk etapta bu bağımlılıklarının farkında olmadıklarını söylemişti. Sonuçta ise insanların teknolojiyi hiç de düşündükleri gibi kısa sürelerde ve yararlı şekilde değil çok daha uzun sürelerini harcayarak kullanmış olduklarını fark ettiklerini ifade etmişti. Dolayısıyla Dinç, bu uygulamayla kişilerde oluşacak farkındalığın onlarda kendileriyle ilgili bir çözüm üretmeye teşvik edebileceğinin altını çizmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir