Temel Conta, elektrikli araçlar için sızdırmazlık elemanları geliştiriyor

Elektrikli araçlarda sızdırmazlık ihtiyacını gören Temel Conta, bu konuda çalışmalara başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN 

İZMİR - Faaliyete conta üretimi ile başlayan, son yıllarda tam servis mühendislik firması haline gelen Temel Conta, içten yanmalı motorlu araçlardan sonra elektrikli araçlarda kullanılacak sızdırmazlık elamanları geliştirmek için de çalışmalara başladı. Firma, söz konusu ürünleri bir yıl içinde pazara sunmayı hedefliyor. 2017 yılını; Endüstri 4.0’ın sektöre uyarlanmış hali olan Otomotiv 4.0 felsefesi doğrultusunda, teknolojinin tüm imkanlarını değerlendirerek ve mühendisliğin ön planda olduğu projeleri hedef seçerek geçirdiklerine dikkat çeken Temel Conta İş Geliştirme Direktörü Tunç Kip, “Ürün gamımız, mevcut ürünlerimizin farklı çeşitlerinin yanı sıra yeni ürün tipleri ile de büyüdü” dedi. Motorda kullanılan sızdırmazlık elemanlarına ek olarak, şanzıman ürünleri, ısı kalkanları ve hassas ölçülerde üretimin üst seviye önem içerdiği çok sayıda motor dışı uygulamalar için de çalışmalar yaptıklarını anlatan Kip, “En heyecan verici projelerimizin arasında, tamamen elektrikli araçlar için yaptığımız çalışmalar var” diye konuştu.

Pazara bu yıl içinde ürün sunmayı hedefliyor

Elektrikli araçlarda da sızdırmazlık ihtiyacı olduğunu belirten Tunç Kip, “Biz artık tam servis mühendislik hizmeti verdiğimiz için firmalar bize tasarım süreçlerinde de geliyor. Bizden sızdırmazlık ihtiyaçlarına çözüm geliştirmemizi istiyorlar. Biz 44 yıllık deneyimimizle kendimizi içten yanmalı motorlardan ibaret bir sektör içinde değil, bambaşka sektörlere hizmet veren bir firma haline getirdik. Bu sayede tamamen elektrikli araçlar için de ürün dizayn etmeye başladık. Elektrikli araçlar konusunda lider otomotiv firmalarından biri ile tasarım çalışmalarımız sürüyor. Pazara bu yıl içinde ürün sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Temel Conta’nın sürekli artan potansiyeline paralel olarak, ürün geliştirme, üretim teknolojileri ve en önemlisi ekibe yatırım yaptıklarını anlatan Kip, “Yurtdışı pazarda markamızı en iyi şekilde temsil etmek arzusuyla fuarlara katıldık. Amerika’daki ofisimiz ve çalışanlarımız sayesinde de, otomotiv sektörünün kaderini belirleyen markaların bulunduğu bir pazarda aktif şekilde Temel Gaskets markamızı tanıtmaya devam ettik. Üç sene üst üste Amerika’da AASA (Otomotiv Yan Sanayi Üreticileri Derneği) tarafından hazırlanan Top 100 Aftermarket Suppliers listesine seçildik” ifadelerini kaydetti.

“İzmir’de 20 bin metrekarelik üretim alanı yatırımı yaptık”

Mevcut tesislerinin kapasitesini genişletmek amacıyla İzmir’de 20 bin metrekarelik bir üretim alanı yatırımı yaptıklarını anlatan Kip, “İhracata yönelik olarak yeni hedefler koyduk. Halihazırda başta Amerika ve Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelere ihracat yapıyoruz. İhracatımızı katma değeri yüksek ürünler ile artırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Temel Conta’nın 1974 yılında İzmir’de faaliyete geçen, bugün üçüncü jenerasyonun görev almaya başladığı bir aile firması olduğunu dile getiren Tunç Kip, “İlk senelerde, ağırlıklı olarak motor contalarına odaklı üretim yaptık. Devam eden senelerde pekiştirdiğimiz ikili ilişkilerimiz ve uluslararası başarılarımız sayesinde tam servis bir mühendislik firması haline geldik. İzmir’deki iki üretim yerimizde, yeni conta teknolojilerini uluslararası sektörlere ve iş ortaklarımıza sunuyoruz” dedi. Yurtdışındaki iş ortaklarının tasarım aşamasında Türkiye’deki firmalara ulaşmalarını arzu ettiklerini belirten Kip, bunun da yakın ilişki ve aktif pazarlama ile mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir