Termosifonla başladı, şimdi rüzgar gülüne gövde üretiyor

Odunlu termosifon üreterek işe başlayan Karaçalı Mühendislik, bugün rüzgar gülü gövdeleri, baraj boruları, ocak potaları imalatı yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU ALP

İZMİR - İzmir’de 40 yıl önce 75 metrekarelik bir dükkanda, odunlu termosifon üretimiyle imalat hayatına başlayan Karaçalı Mühendislik, bugün Kemalpaşa OSB’deki fabrikasında rüzgar gülü gövdeleri, baraj boruları, ocak potaları, çimento fırınları imalatı yapıyor. Firma bu tür projelerin İzmir’de kalması için geçen yıl yaptığı 100 mm kıvırma kapasiteli silindir için sipariş almaya başladı. Karaçalı Mühendislik, yatırımların meyvelerini bu yıl toplamaya başlayacak. 2015’e hızlı bir giriş yapan firma, geçtiğimiz yıl 100 mm kapasiteli sac kıvırma silindiri için yaptığı 800 bin TL’lik yatırımın siparişlerini almaya başladı.

Kapanan vinç firmasının kadrosunu işe aldı İzmir’de

1975’te 1. Sanayi Sitesi’nde 75 metrekarelik bir dükkanda, odunlu termosifon üretimiyle imalat hayatına başlayan Karaçalı Mühendislik, bugün Kemalpaşa OSB’deki 5 bin 500 metrekarelik fabrikasında üretim yapıyor. Geçen yıl 800 bin TL’ye aldıkları 100 mm kapasiteli sac kıvırma silindirinin Türkiye’de iki tane olduğunu belirten Karaçalı Mühendislik Genel Müdürü Nazım Karaçalı, “Bursa’da faaliyet gösteren Şahinler firması tarafından yapılan bu silindirin birisi bizde diğeri Ankara’daki bir başka firmada. Özellikle rüzgar güllerini kıvırmak ve Foça- Aliağa’daki çelik sektörünün potaları için aldığımız ciddi talepler üzerine bu yatırımı yaptık. Bu sayede iş yapma gücümüz daha da arttı. 2015’e hızlı bir giriş yaptık. Siparişler almaya başladık. Silindir 24 saat çalışacak. Artan iş hacmimize cevap verebilmek için şu an 38 olan çalışan sayımıza 20 kişi ilave edeceğiz” dedi. İmalata 40 yıl önce 75 metrekarelik bir dükkanda, odunlu termosifon üretimiyle imalat hayatına başladıklarını hatırlatan Karaçalı, “2005’ten beri Kemalpaşa OSB’deki mevcut tesisimizde üretim yapıyoruz. Şimdiye kadar kamu, askeri ve özel sektörde birçok önemli projeyi başarıyla tamamladık. Yılların bilgi birikimi ve bilgisayar destekli tasarım çizim olanakları ile çağdaş mühendislik hizmetlerini sahaya yansıttık. Çok sayıda komple sanayi tesisi ve fabrika kurduk. Mevcut tesisler için de kapasite arttırıcı ve modernizasyon hizmetleri veriyoruz” diye konuştu.

2012’de bölgede kapanan bir vinç firmasının kadrosunu da işe alarak, üniversite bitirme projesi olan vinç konusuna da daha da ağırlık vermeye başladıklarını vurgulayan Karaçalı, bu bağlamda tavan vinçleri, portal vinçler, monoray vinçler, pergel vinç imalatlarına da başladıklarını belirtti. Karaçalı Mühendislik Genel Müdürü Nazım Karaçalı, 2012’de şantiyelerdeki montaj gücünü daha da arttırmak için yıllarca kiraladıkları araçüstü vinçleri de kendi bünyesine katarak, kiralamadan kurtulduklarını bildirdi.

Bu yıl içinde tavan vincindeki imalat artış gösterecek

2 büyük projeyi tamamladıkları 2013 yılında 750 bin TL tutarında yatırım yaptıklarını, geçen yıl ise 100 mm kapasiteli sac kıvırma silindiri için 800 bin TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Karaçalı, Mayıs 2014’te 4 metre top boylarında, 100 milimetre kıvırma kapasiteli, CNC teknolojiye sahip 4 toplu silindiri fabrikalarının bahçesine indirdiklerini hatırlatarak, “Bu tezgahımızla rüzgar gülü gövdeleri, baraj boruları, ocak potaları, çimento fırınları ve türevi projelerin İzmir’de kalmasına gayret göstereceğiz. İş hayatımda üniversite bitirme projem olan tavan vinci imalatları konusuna ağırlığımızı veriyoruz. Bunun yanında bizi buralara getiren depolama tankları imalatları, çelik konstrüksiyon imalat ve montaj projelerimize, tecrübeli ve eğitimli kadromuzla anahtar teslimi hizmetler kapsamında devam ediyoruz” dedi.