THY eylem yapan 150 kişiyi işten attı

Hava-iş'in iş bırakma eylemine THY'nin tepkisi sert oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - Türk Hava Yolları  150 kabin memurunun işine son verdi.Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM’nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk Hava Yolları’nda (THY) görevli kabin memurları eyleme başladı. Şimdiye kadar çoğu THY'ye ait toplam 104 sefer iptal edildi, onlarca seferde de gecikme yaşandı.

THY Basın Müşaviri Ali Genç işten çıkarma uygulamasına başladıklarını belirterek "Uyarılara rağmen eyleme devam eden 150 kişinin iş akdini feshettik. İşten çıkarılanlar işe gelmeyen kabin memurlarıdır. Kendilerini de bu konuda bilgilendirdik" dedi.

Hava-İş, işten çıkarmaya yönelik tehditlerin devamı durumunda eylemlerin süresiz olacağını duyurdu. Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, yaptığı açıklamada, "Greve katılan bazı personele THY yönetimi telefonla ulaşarak iş aklitlerinin feshedildiğini bildiriyor ancak biz şunu çok net söylüyoruz. Tek bir arkadaşımız dahi burnu kanarsa bu eylem süresiz hale gelir. Bu girişim başarılı eylemimizin işveren tarafından gölgelenmesi amacı ile yapılıyor" dedi.

Hava İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın, "Kabin Hizmetleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği memurlar ellerindeki listede yer alan personeli arıyor. Ancak uçuştan dönen veya evinde bulunan personel de aranıyor. 117 uçak yerde aldı. Eylem yüzde 95 başarıya erişti. Bu durum gece 24:00'e kadar sürecek" dedi.

Habertürk, Hürriyet, AA

Bu konularda ilginizi çekebilir