THY, Hawaiian Havayolları ile anlaştı

THY ile Hawaiian Havayolları arasında kod paylaşımı anlaşması imzalandı. Anlaşmayla iki havayolunun yolcuları, Uzak Doğu noktaları üzerinden Türkiye ile Hawaii arasında daha rahat seyahat edebilecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Hava Yolları (THY) ile Hawaiian Havayolları arasında kod paylaşımı anlaşması imzalandı.THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, iki havayolu yolcularının Uzak Doğu noktaları üzerinden Türkiye ile Hawaii arasında daha rahat seyahat edebilecekleri bir codeshare anlaşması (kod paylaşımı) yapıldı.

Anlaşma ile THY, Hawaiian Havayolları’nın Honolulu’dan Japonya’nın Osaka noktasına icra ettiği haftalık 7 frekans ve Güney Kore’de Seul noktasına haftalık 5 frekans düzenlediği tarifeli seferlerine kendi uçuş kodunu koyabilecek.THY, İstanbul-Osaka hattında haftalık 7 frekans tarifeli sefer, İstanbul-Seul hattında ise haftalık 11 frekans tarifeli sefer icra ediyor. İşbirliği kapsamında her iki taşıyıcı mevcut ortaklığını geliştirirken, modern ve cazip bir şehir olan İstanbul ile turistik önemi haiz Hawaii Adaları arasında yolculara benzersiz bir seyahat deneyimi sağlayacaklar.

Anlaşmanın ABD'nin San Francisco kentindeki imza töreninde THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'ya THY Genel Müdür yardımcıları Ahmet Bolat ile Ahmet Olmuştur refakat etti. Aycı, iki havayolu arasındaki işbirliğinin gelişmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "THY olarak, Hawaiian Havayolları ile codeshare anlaşması imzalanmasından çok memnunuz ve bu anlaşma sayesinde gelişen iki havayolu şirketi arasındaki işbirliğinin sonucunda, havayollarımızın birbirlerinin uçuş ağlarından yararlanmak sureti ile yolcularımıza daha fazla seyahat olanakları sunabileceğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Hawaiian Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Mark Dunkerley ise "Daha fazla sayıda THY yolcusuna Hawaii misafirperverliğini, zamanında kalkış performansıyla ödüllü hizmetini ve İstanbul’dan adamıza yapacakları seyahatte servis kalitemizi tanıtmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir