THY, LOT Havayolları ile işbirliği yapacak

THY ve Polonya Havayolları (LOT) arasında, Doha'da uçuş kodu paylaşımı anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DOHA - Türk Hava Yolları (THY)  ve Polonya Havayolları (LOT) arasında, uçuş kodu paylaşımı anlaşması imzalandı.  

Katar'ın başkentinde düzenlenen Dünya Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) 70. Yıllık Genel Toplantısında gerçekleştirilen imza törenine THY Genel Müdürü Temel Kotil, LOT Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Sebastian Mikosz, THY Yatırım ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, LOT Havayolları Strateji Baş Memuru Darius Pietrzak katıldı.  

İki havayolu arasındaki Codeshare Anlaşması kapsamında İstanbul-Varşova hattında ortak uçuşlar düzenlenirken, ilave yeni seferler de mevcut anlaşmaya dahil edilecek. Bunun yanı sıra taşıyıcıların iç ve dış hat noktaları eklenerek anlaşmanın kapsamı genişletilecek.  

Bu çerçevede, THY İstanbul - Varşova seferlerinin yanı sıra  LOT Polonya Havayolları'nın Brüksel, Viyana ve Krakow seferlerine, LOT Polonya Havayolları ise İstanbul- Varşova seferlerinin yanı sıra THY tarafından icra edilen Kahire, Amman, Yeni Delhi, Bombay ve Ankara seferlerine kod koyacak. Yeni ortak uçuşlar 1 Temmuz 2014 tarihinde başlayacak.  

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Varşova ile yapılan seferlerin sıklığını artırmaktan ve LOT Havayoluyla ticari iş birliğini güçlendirmekten mutluluk duyduklarını vurgulayarak., "Kapsamı genişletilmiş yeni anlaşma sayesinde yolcularımıza İstanbul ve Varşova üzerinden aktarmalı seferler ile daha fazla uçuş alternatifi sağlamış olacağız. Star İttifakı'na üye iki taşıyıcı olarak birbirimizin uçuş ağını besleyerek ülkelerimiz arasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz" dedi. 

Kotil, IATA 70. YIllık Genel Toplantısında kendisinin IATA Stratejik Planlama Komitesi Üyeliğine seçildiğini açıkladı.

LOT Havayolları CEO'su Sebastian Mikosz ise LOT ve THY'nin yıllardır verimli bir iş birliğine sahip olduğunu ve bu ilişkiyi güçlendirmekten dolayı memnun olduklarını belirtti.  

Mikosz, "Bu şekilde, Şirketin ticari açıdan yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi süreçlerini de desteklemiş oluyoruz. İstanbul-Varşova güzergahındaki uçuşlara yönelik pazar talebi büyüyor, dolayısı ile bu kararımız, yolcularımızın menfaatini sağlamaya yönelik olarak doğal şekilde alınmış bir karar. Daha fazla yer bulma imkanı ve her iki taşıyıcı için de eşit şans anlamına geliyor" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir