THY Rotterdam seferlerine başladı

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Rotterdam'a ilk seferini gerçekleştirdi. Seferler ilk etapta salı, perşembe, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 kez olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROTTERDAM - Türk Hava Yolları (THY), Hollanda'nın Rotterdam kentine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.  

THY'nin, Amsterdam'ın ardından Hollanda'da ikinci uçuş noktası olan Rotterdam The Hague Havalimanı'na inen ilk uçağı törenle karşılandı. 

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Rotterdam Havalimanı Müdürü Roland Wondolleck'in katıldığı törende, alana inen THY uçağı, itfaiye araçlarının kurduğu su köprüsüyle karşılandı. 

THY Genel Müdürü Temel Kotil ve yolcuların lalelerle karşılamasının ardından havalimanının terminal binasında düzenlenen törene geçildi.  

Törende konuşan Kotil, çevresiyle birlikte yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Rotterdam'a sefer düzenlemelerinin oldukça önemli olduğunu söyledi. 

Türk işadamlarına kolaylık sağlayacak

Rotterdam'ın, Hollanda ekonomisinin yüzde 10'unu barındırdığına işaret eden Kotil, "Burayı başlatmakla Türk işadamlarının daha kolay gidip gelmesini sağlamış olacağız, iki yönlü olarak. Bunun yanı sıra Rotterdam'ı aynı zamanda İstanbul üzerinden dünyaya bağlıyoruz. Bütün Asya uçuşları öyle sanıyorum ki bizimle gerçekleşecek, Allah'ın izniyle. Türkiye yurtdışında çok seviliyor. Uçuş hayırlı olsun. Önce haftada 4 başladık ama 7 sözü verdik. Onlar da 2 olmazsa bu iş olmaz dediler. Biz de varız dedik" diye konuştu. 

Sırada Varna var

Avrupa pazarından çok memnun olduklarını ifade eden Kotil, sıradaki ilk yeni seferlerinin Varna olacağını belirtti.  

THY Genel Müdürü Kotil, personel dahil 180 kişi taşıyan ilk uçaktaki yolculara "Osmanlı sabunu" ve akide şekeri dağıttı. 

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Rotterdam'a ilk etapta salı, perşembe, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 sefer yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir