THY, Salzburg'a hergün uçacak

THY Salzburg İstasyon Müdürü Baydar, 28 Mayıs'ta başlayan Salzburg-İstanbul seferlerinin, 8 Kasım'dan itibaren haftada beş frekansa çıktığını ve yaz programıyla günlük uçuşlara başlayacaklarını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, 28 Mayıs'ta başlayan Salzburg-İstanbul uçak seferlerinin  8 Kasım'dan itibaren haftada beş kez yapıldığını belirterek, "Önümüzdeki yaz programıyla günlük uçuşlarımız da başlayacak" dedi.  

THY, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan basın mensuplarına yönelik Avusturya'nın Salzburg şehrine tur düzenledi. THY Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, bu kapsamda W. A. Mozart Havaalanı'nda incelemelerde bulunan gazetecilere uçak seferleri hakkında bilgi verdi. 

Baydar, Salzburg-İstanbul seferlerinin 28 Mayıs'ta başladığını hatırlatarak, "Salzburg-İstanbul seferleri 8 Kasım'dan itibaren haftada beş frekansa çıktı. Önümüzdeki yaz programıyla günlük uçuşlarımız da başlayacak" diye konuştu. 

Baydar, uçaklardaki doluluk oranlarından memnun olduklarını bildirdi. 

Mozart'ın şehri turizmde de etkili 

Baydar, Mozart'ın doğduğu şehir olarak da bilinen Salzburg'un turizmi açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:  

"Turistler daha çok Mozart Festivali'nin başladığı yaz periyodunda Salzburg'a geliyorlar. Baharları ve yazları Orta Doğu'dan yoğun bir talep görüyoruz. Çünkü burada Bursa ile benzeşen coğrafi şartlar mevcut. Özellikle yayla turizmini seven Araplar da buraya geliyor. Kışın ise daha çok Ruslar ve kıta Avrupası'ndan insanlar kayak yapmak için tercih ediyor. Aslında Salzburg, bütün bir yıl boyunca tarihi ve kültürel bir cazibe merkezi ve bir masal şehridir." 

THY kayak ve golf takımlarını ücretsiz taşıyor 

Türkiye'de okulların eğitim-öğretime ara verdiği sömestirde, yolcu oranlarının arttığına dikkati çeken Baydar, "Salzburg'un Orta Avrupa destinasyonuna katılması ve kayak merkezlerinin Türkiye'de tanıtılmasıyla buraya çok daha fazla yolcu çekebileceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Murat Baydar, THY yolcularının beraberinde getirdikleri golf ve kayak takımlarını ücretsiz taşıdıklarını da sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir