THY soruşturmasında ara karar

THY'nin sözlü savunmasını alan heyet, ihlal niteliği taşıyan uygulamalarının bulunmadığı ve idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kanaatine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rekabet Kurulunda, hakkında soruşturma yürütülen Türk Hava Yolları'nın (THY) sözlü savunması alındı. Sözlü savunma toplantısı, Kurum Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında yapıldı. Toplantıda, şikayetçi Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ ve hakkında soruşturma yürütülen THY'nin temsilcileri hazır bulundu. 

Soruşturma heyeti, THY'nin İstanbul merkezli yurt içi ve yurt dışı hatlarda tarifeli yolcu taşımacılığı pazarında fiyatlama yoluyla ve fiyatlama dışı uygulamalarla hakim durumunu kötüye kullanmak suretiyle Rekabet Kanununun ihlal edip edilmediğinin tespiti için soruşturma açıldığını ifade etti. 

Nihai kararı 8 Ocak 2015'te

Heyet, soruşturma sürecinde yapılan inceleme, tespit ve değerlendirmeler ışığında THY'nin Rekabet Kanununu ihlal niteliği taşıyan uygulamalarının bulunmadığı ve idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kanaatine ulaşıldığını belirtti. 

 THY adına konuşan avukat Gönenç Gürkaynak, havacılık sektöründe yoğun rekabet yaşandığına dikkati çekerek, havayollarında fiyatlamaların maliyetten kopuk olarak yapılabileceğini söyledi. Gürkaynak, havacılıkta zarar etmenin işin doğasında olduğuna işaret ederek, söz konusu durumu yıkıcı fiyatlandırmaya bağlamanın doğru olmadığını kaydetti. 

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 8 Ocak 2015'te açıklayacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir