THY taşınacak

THY yeni havalimanı içerisinde inşa edilecek kampüs binasına taşınacak. Taşınma işlemi Big Bang adı verilen yöntemle bir gecede tamamlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2018 yılı başında açılması planlanan İstanbul'un yeni havalimanında THY için 300 dönümlük bir alanda özel bir kampüs inşa edilecek. THY buraya Big Bang adı verilen yöntemle bir gecede taşınacak.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni havalimanının terminal büyüklüğü açısından Atatürk Havalimanı'ndan 3 kat daha büyük olacağını belirterek, “Yeni havalimanı dünyanın en büyüğü konumundaki 2 bin hektarlık alana sahip Pekin'in yaklaşık dört katı büyüklüğünde, 7 bin 594 hektarlık alana sahip olacak. THY de bu alan içinde 300 bin metrekarelik bir alanda özel bir kampus içinden yönetilecek" dedi.

Tüm birimler tek çatı altında yer alacak

Yeni havalimanında yer alacak THY kampüsüne ilişkin bilgi veren Yatırım ve Teknoloji'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat "300 bin metrekarelik bir alanda özel kampüs oluşturacağız. Kampüs içinde Genel Müdürlük, İkram, Teknik A.Ş, Turkish Cargo, Handlig şirketimiz ve operasyon binalarımızın yer alacağı bir kompleks kurulacak. Merkezde 5-6 bin metrekarelik lounge alanlarımız olacak" dedi.

Her şey bir gecede taşınacak

Yeni tesise taşınma süreciyle ilgili bilgi veren Genel Müdür Ticari Yardımcısı M. Akif Kona ise Big Bang adı verilen bir yöntemin izleneceğini söyledi. Kona, "Geçiş sürecini en iyi şekilde yönetilebilmesi için dünyada daha önce benzer projelerde deneyim kazanmış uzman firmalardan destek alınacak. Taşınma ve geçiş modeli olarak Big Bang bütün operasyonun geceden sabaha yeni havalimanına taşınmasıdır. Tabii ki her şeyiyle. Uçaklar, yer teçhizatı, ekipman, personel ve tabii ki yolcular" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir