THY, Tunus'a kargo seferleri başlattı

"Turkish Cargo" çatısı altında toplanan Türk Hava Yolları Kargo Bölümü, Tunus'a seferlerini başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNUS - "Turkish Cargo" çatısı altında toplanan Türk Hava Yolları (THY) Kargo Bölümü'nün, yeni kargo uçuş noktası olarak belirlediği Tunus seferlerini başlattığı bildirildi.

THY, başkent Tunus'taki Uluslararası Kartaca Havaalanında düzenlediği açılış resepsiyonuyla Türkiye-Tunus kargo seferlerini başlattığını ilan etti.

THY, İstanbul-Trablus-Tunus-İstanbul kargo seferlerini haftada 1 frekans olarak planladığını açıkladı.

Açılışa Türk Hava Yolları Kargo Başkanı Ali Türk, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, Ticari Ataşe Yinal Yağan, THY Tunus Ofisi Müdürü Metin Gözüaçık, Tunus Havayolları yetkilileri, Uluslararası Kartaca Havaalanı Müdürü Abdulkafi, Tunus Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bin Şaban'ın aralarında bulunduğu çok sayıda Türk ve Tunuslu yetkili katıldı.

Resepsiyonda AA muhabirine konuşan THY Kargo Başkanı Ali Türk, "THY sadece yolcu taşımasında değil, kargo taşımasında da hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Özellikle son 3 yılda yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme trendi içerisindeyiz. Dolayısıyla bu büyüme trendini inşallah devam ettirmeyi planlıyoruz. Toplamda 65'in üzerinde kargo uçağıyla yaptığımız frekansımız mevcut. Ancak THY'nin kargo taşımacılığını sadece kargo uçaklarıyla tanımlamak doğru değil. Çünkü biz taşımalarımızın sadece yüzde 30'unu kargo uçaklarıyla gerçekleştiriyoruz. Asıl büyük yüzde 70'lik kısmını yolcu uçaklarının altlarında kargo kompartmanlarında gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tunus-İstanbul arası şimdilik tek kargo seferi olacağını ve bunun 310 tipi kargo uçaklarıyla yapılacağını ifade eden Türk, "310 tipi kargo uçaklarının kapasitesi sefer bazında 35 ton. Bu seferler tek yön 35 ton olarak planlandı. Pazardan alacağımız reaksiyon, feedback ve çıktılara göre buradaki frekansı artırma imkanımız var" diye konuştu.

Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz THY olarak şunu gördük: Gerek yolcu uçağı kapasitesi gerekse kargo uçağı kapasitesi nerede artıyorsa orada Türkiye'nin ihracatı artıyor ve büyüyor. Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde 5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşma noktasında THY'nin önemli misyonları olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda üzerimize düşen çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz. Bunu destekleyecek altyapı çalışmalarına ciddi anlamda önem veriyoruz. Geçen sene Atatürk Havalimanı içerisinde 10 bin 500 metrekarelik ilave kargo tesisini hayata geçirdik. Bu sene inşallah ağustos ayı sonuna kadar da 45 bin metrekarelik büyük bir tesisimiz devreye girmiş olacak. Dolayısıyla operasyonel mükemmeliyeti sağlama noktasında tesis sorununu çözmüş olacağız. Bilgi işlem altyapısı ve entegrasyon altyapısına da önem veriyoruz ve bu noktada sistemlerimizi geliştiriyoruz. Dolayısıyla THY'nin ve ülkemizin önü açık. Ben tekrar iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum."

Türk Hava Yolları Tunus Ofisi Müdürü Metin Gözüaçık da THY olarak Tunus'a 1989'dan bu yana sefer düzenlediklerini belirterek, şimdilik Tunus'a iki seferlerinin bulunduğunu ve doluluk oranının yüzde 75 civarında olduğunu söyledi.

Türkiye'den Tunus'a, Tunus'tan Türkiye'ye evlilik yapanların Türkiye'yi, özellikle de İstanbul'u balayı için tercih ettiğini ifade eden Gözüaçık, Tunus'la Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine paralel olarak İstanbul'a giden yolcu sayısında ciddi artış gözlemlendiğini vurguladı.

THY'nin bugün başlattığı kargo seferlerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayacağını düşündüğünü dile getiren Gözüaçık, seferlerin hayırlı olmasını diledi.

Türk Havayolları'nın Kargo Bölümü Turkish Cargo, 105'den fazla ülkedeki, 49'u kargo noktası olmak üzere 250'den fazla uçuş noktasına, 9 kargo uçağının yanında Türk Hava Yolları'nın 232 yolcu uçağının kargo kapasitesini de kullanarak hizmet veriyor.

Uçuş ağının genişlemesi açısından önemli kargo havayollarından biri olan Turkish Cargo, Afrika'da toplam 36 noktaya hizmet ulaştırıyor. Afrika'da genişleme planlarını sürdüren THY'nin Tunus kargo seferleri, kıtadaki 11'inci kargo servis noktası olma özelliğini taşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir