THY türbülanstan çıkma gayretinde

Hava İş Sendikası yetkilileri, eylemin sona erdiğini açıklarken, THY yetkilileri bugün de toplam 68 uçuşun iptal edilmesiyle dünden bu yana iptal olan sefer sayısını 219 olarak açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Havacılık hizmetlerine grev yasağı getirilmesini öngören kanun teklifinin Meclis'e getirilmesini protesto eden Hava İş Sendikası'nın eylemi dün gece sona ererken, eylem nedeniyle Türk Hava Yolları'nın toplamda 219 seferi iptal oldu.

Reuters'a bilgi veren Hava İş Sendikası yetkilileri, eylemin sona erdiğini açıklarken, THY yetkilileri ise bugün de toplam 68 uçuşun iptal edilmesiyle dünden bu yana iptal olan sefer sayısını 219 olarak açıkladı.

AKP milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen bazı kanunlar hakkında değişiklik yapılması hakkında kanun teklifinin birinci maddesi, 2,282 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev veLokavt Kanunu'nun 29'uncu maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinin, "Banka venoterlik hizmetleri ile havacılık hizmetlerinde" olarak değiştirilmesini öngörüyor.

Kanun teklifinin gerekçesinde, "Çalışanların haklarını aramasında grevler çok etkili bir yol olmasına rağmen, toplumun kendi refahını sürdürebilme ve zaruri ihtiyaçlarını giderebilme hakkı ile grevlerin milli ekonomi, şirketler ve vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında, havacılık sektöründe yer alan faaliyetlerin grev ve lokavt yapılamayacak işler kapsamına alınması önem arz etmektedir" ifadesi yer aldı.

TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen teklifin TBMM Genel Kurulu'nda dün başlayan görüşmelerine bugün devam edilmesi bekleniyor.

Bir THY kaynağı dün işe gelmeme tepkisi nedeniyle, şirketin ilgili çalışanlar hakkında işlem yaptığını ve yaklaşık 150 personelin işten çıkarıldığını söylemişti. Şirketin 31 Mart 2012itibariyle toplam 15,561 çalışanı bulunuyor.

THY dün yaptığı basın açıklamasında, "Hava İş Sendikası yasadışı grev çağrısı yapmış, çalışanların bir kısmı bu çağrıya uymuştur. Bu nedenle uçuş operasyonunda aksaklıklar yaşanmaktadır. Yolcularımızın en az etkileneceği şekilde iptaller yapılmaktadır. Yolcularımızın değişiklik talepleri herhangi bir ekstra maliyet olmaksızın gerçekleştirilecektir" demişti.

Diğer yandan THY'nin internet sitesine de erişim problemi devam ediyor.

Öte yandan İMKB'de THY hisseleri yüzde 0.8 primle 2.58 liradan işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir