THY'nin yeni genel müdürü belli oldu

Türk Hava Yolları'ında Temel Kotil'in bıraktığı genel müdürlük görevini Bilal Ekşi devraldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2005 yılından bu yana Türk Hava Yolları Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra görevi bırakma kararı alan Temel Kotil’in yerine THY Yönetim Kurulunun aldığı kararla Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak görevini sürdüren Bilal Ekşi atandı.

THY'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ortaklığımız Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Temel Kotil, 21 Ekim 2016 tarihi itibari ile görevinden ayrılmıştır. Ortaklığımız Yönetim Kurulunca; Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü’ne, Sn. Bilal Ekşi’nin atanmasına karar verilmiştir. ''

Bilal Ekşi kimdir?

1968 yılı Rize doğumlu olan Sayın Bilal Ekşi, Lisans Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu.

İş hayatına Devlet Demiryollarında Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Sayın Bilal Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım AŞ’de Atölye Müdürlüğü görevine getirilerek, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projeleri yürüterek önemli ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinde etkin rol oynadı.

2003 yılında Türk Hava Yolları A.O.’da Revizyon Atölyeleri Başkanlığı’na getirilen Sayın Bilal Ekşi, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerinin bakımlarını yapan bir organizasyona liderlik etti. Başarılı çalışmaları nedeniyle iki yıl sonra THY A.O 'da Yer İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Sayın EKŞİ, özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalarda bulundu.

2008- 2009 yılları arasında THY Teknik A.Ş 'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayollarının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü, 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney’in ortak kuruluşu “Turkish Engine Center”da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Bilal Ekşi, en son  2011 yılının Nisan ayında atandığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyordu.

Kotil TUSAŞ'ın genel müdürü oldu

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Kotil, yönetim kurulu tarafından dün alınan kararla TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Öte yandan, aynı kararla eski TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak görevlendirildi.

Kotil TUSAŞ Genel Müdürlüğüne atandıKotil TUSAŞ Genel Müdürlüğüne atandı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
THY