Tırport, 'Yük Cepte' ile maliyeti düşürecek

Start-up olarak faaliyetini sürdüren Tırport, yeni geliştirdiği 'Yük Cepte' uygulamasıyla, yük veren ve kamyoncuyu bir araya getirerek taşıyıcıyı aylık 2 bin liralık masraftan kurtarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tırport, 'Yük Cepte' adlı yeni bir mobil uygulama geliştirdi. Uygulama ile yollardaki yüzbinlerce kamyoncunun yük bulma çilesinin son bulması hedefleniyor.

Yaklaşık 1,5 milyon kişi geçimini kamyondan sağladığını Türkiye'de şu anki mevcut durumda kamyoncular; dönüş yükü beklerken her defasında en az 200-250 TL masraf yapıyor. Bir kamyoncunun, çalışmadığı günlerdeki aylık bekleme masrafı 1.500 TL’yi geçiyor. Bunun üzerine bir de, yük için verdiği komisyonlar eklenince, kamyoncunun yük bulabilmek için aylık olarak kaybettiği para 2 bin TL’yi buluyor.

İki taraf için de avantaj

Tırport'un açıklamasına göre, yeni dijital platform sayesinde kamyoncular, 'paramı alabilir miyim?' derdine düşmüyor ve dönüş yükü bulma sıkıntısı yaşamıyor. Yük verenler ise, Tırport mobil uygulamasını birçok kez kullanmış ve taşıdığı yüklerden yüksek performans puanı almış güvenilir kamyoncularla buluşuyor. Kendi “onaylı kamyoncu” listelerini güncel tutabiliyor.

Açıklamada, lojistik firmalarının çok rahat olarak, güvenilir ve müsait kamyonları bulabildiğini aynı zamanda yük verenlerin 'yüküm güvende mi?' endişesi taşımayacağı belirtiliyor.

Ayrıca, yapay zekâ destekli Tırport dijital platformuyla, taşımanın her aşaması, belge tabanlı ve gerçek zamanlı takip edilebiliyor.

Özetle, kamyoncular ve yük verenler, Tırport’un dijital teknoloji hizmetleriyle işlerini anlık ve etkin olarak yönetebiliyor.