Tiryaki'ye 450 milyon dolarlık kredi

Türkiye'nin tarım sektöründeki en büyük oyuncuları arasında yer alan Tiryaki Agro uluslararası piyasalardan 450 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Gıda ve tarım şirketi Tiryaki Agro, uluslararası piyasalardan 450 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu kredinin tarım sektörünün en büyük kredilerinden biri olduğu belirtildi.

ABN Amro koordinatörlüğünde gerçekleşen sendikasyon kredisinin 250 milyon dolarlık taahhüt edilmiş bölümü 3 yıl vadeli kullanılacak. Aynı sendikasyon kapsamında kısa vadeli ihtiyaçlar için 200 milyon dolar kredi sağlandı.

Sendikasyon kredisine ABN Amro ile birlikte EBRD, FMO, HSBC, Societe Generale, British Arab Commercial Bank, Amsterdam Trade Bank, Raiffeisen Bank International, Chang Hwa Commercial Bank ve First Commercial Bank katıldı.

Sendikasyon kredisi hakkında görüşlerini dile getiren Tiryaki Agro Finans Direktörü Ertan Akbulut, sağladıkları yeni sendikasyon kredisinin işletme sermayesi finansmanında ve firmanın daha önce kullandığı sendikasyonun refinansmanında kullanılacağını belirtti. 450 milyon dolar gibi önemli bir rakama imza atmanın ülke ekonomimize ve Tiryaki Agro'ya duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunun altını çizen Akbulut, "Türkiye'de tarım ve tarıma dayalı endüstrilerin gelişmesi için tüm yerli ve yabancı finansal oyuncuların desteği gerekiyor. Ülke ekonomimize değer katmayı ilke edinmiş bir firma olarak, tarımsal endüstride yeni ve alternatif ticaret yolları ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. Tiryaki Agro olarak bugün 5 kıtada 80'den fazla ülke ile ticaret yapıyor. Sağladığımız son sendikasyon kredisi uluslararası arenadaki rekabet gücümüzü daha da arttıracak" dedi.

Tiryaki 34 yaşında

1980 yılında Gaziantep'te faaliyetlerine başlayan Tiryaki Agro bugün tarımsal gıdalar tedariği, üretimi, depolaması ve ticareti alanında Türkiye'nin en büyük tarım şirketlerinden biri konumunda. 2013 yılında 1.5 milyar dolarlık ciroya ulaşan şirket, yılda 2 milyon tonun üzerinde iş hacmine sahip. Türkiye'de 10'dan fazla limanda faaliyet gösteren Tiryaki Agro, 500 bin tondan fazla depolama kapasitesi ile de Türkiye'nin en büyük depolama alanına sahip firması.

Bu konularda ilginizi çekebilir