Torunlar GYO, 1.3 milyar TL yatırım yapacak

Geçen yıl 177.3 milyon TL net kâr elde eden Torunlar GYO, 2014 sonuna kadar 1.3 milyar lira yatırım yapmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Perakende ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Torunlar GYO,  konsolide mali tablolara göre 2011 yılında 177.3  milyon TL net kâr açıkladı. Vergi, amortisman ve faiz öncesi kârını yüzde 48,5 artıran Torunlar GYO, portföy değerini ise 3 milyar 818 milyon TL'ye yükselterek GYO'lar arasında ikinci sırada yer aldı. Torunlar GYO; 2014 yılı sonuna kadar 1 milyar 300 milyon TL yatırım yapacağını açıkladı.

Şirketin 2011 yılı değerlendirmesi ve gelecek döneme ilişkin hedeflerini açıklayan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2010 yılında halka açılan bir şirket olarak gayrimenkul ve perakende alanında iyi yılı geride bıraktıklarını belirtti.

 2011 yılını yatırım yılı olarak açıkladıklarını, bu doğrultuda portföylerinde yer alan Mall of İstanbul, Torun Tower, Bulvar Samsun AVM ve Ali Sami Yen arazisi projesi gibi önemli yatırımları arka arkaya başlattıklarını kaydeden Torun, "2011 yılında 223.3 milyon TL yatırım yaptık. Bu yıl ise 500 TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. 2014 yılında ise 1 milyar 300 milyon TL yatırım harcaması daha yapmayı planlıyoruz. Buna Paşabahçe arazisine yapacağımız yatırımlar dahil değil" diye konuştu. Şu anda şirketlerinde 3 bin 150 kişi çalıştığını aktaran Torun, Her temettü dağıtarak sektörde örnek olmak istediklerini kaydeden Aziz Torun, bu yılda 22.4 milyon TL karı temettü olarak dağıtmak konusunda karar alacaklarını söyledi.

Ali Sami Yen ikinci çeyrekte satışa çıkıyor

Ali Sami Yen projesinin çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Aziz Torun, satış ofisi ve temel  kazı çalışmalarının devam ettiğini, bu yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkacaklarını dile getirerek, " Ali Sami Yen'de yürütmenin durdurma kararı kaldırıldığı için projenin başlamasına bir engel yok" diye konuştu. Şirketi zarara uğrattığı yönünde  Aşçıoğlu tarafından açılan davaya da değinen Aziz Torun, "1 milyon 180 bin TL'nin farkının bizim ortak olmadığımız  dönemde  TOKİ'ye geç ödenmesinden kaynaklanıyor.  Şimdi projeye Torunlar liderlik yapıyor ve herhangi bir sorun olmadan devam ediyor" dedi.

Paşabahçe arazisine yapılacak proje yarışma ile seçilecek

 İhalesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Paşabahçe arazisi ile ilgili de bilgi veren Aziz Torun, "Paşabahçe arazisi ihalesinde 355 milyon TL ile en yüksek teklif Torunlar GYO tarafından verildi. Öncelikle ihale sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bu süreçler tamamlandığında belki yarışma ile projeyi belirleyeceğiz.  Proje zaten başarılı olursa kar mutlaka gelecektir. Paşabahçe projesi Anadolu Yakası'nın çehresini değiştirecek bir proje olacak. İstanbul'a lâyık bir eser oluşturmak istiyoruz. Proje için her türlü özeni göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yaptı.

Bu yıl 278,9 milyon TL satış geliri bekliyor

Torunlar GYO'nun 2011 yılı finansal rakamlarıyla ilgili bilgi veren Torunlar GYO CFO'su İsmail Kazanç, "Faaliyetlerimizin yüzde 64'ünü öz kaynaklarımız ile finanse ediyoruz. Bu açıdan Torunlar GYO güçlü bir finansal yapıya sahiptir" dedi.

Kazanç, "Torunlar GYO'nun hisseleri 2012 yılı başından itibaren yüzde 37 oranında değer kazandı. Projelerimizin tamamlanmasına paralel hisse performansımızın daha da artacağına inanıyoruz" dedi. Şirketin 2012 projeksiyonu ile ilgili de bilgi veren İsmail Kazanç, "2012'de bir önceki yıla göre yüzde 71.8 artışla 278.9 milyon TL kesin satış geliri hedefliyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir