Toyota Türkiye'den eğitime 22 araçlı destek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, 18 ildeki 22 üniversite ve liseye teorik eğitimde kullanılması amacıyla 22 otomobil hibe etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, Arifiye ilçesindeki fabrikada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de kalifiye iş gücüne ihtiyacın sürekli arttığını belirterek, sadece otomotiv sektöründe değil, tüm sektörlerde kalifikasyona büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, 18 ildeki 22 üniversite ve liseye teorik eğitimde kullanılması amacıyla 22 otomobil hibe etti.

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi Özer, teknik eğitimin en iyi şartlarda gerçekleştirilmesi ve öğrencilerin tam donanımlı yetişmesi için katkıda bulunmaya çalıştıklarını, bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.  

Deneme amaçlı kullanılan araçlardan 62'sini, 109 motor ve 124 şanzıman ekipmanını öğrencilerin kullanımına tahsis etmeye başladıklarını anlatan Özer, şunları dile getirdi: 

"Makine ve motorlu araçlar teknolojisi alanında okuyan öğrencilerimizin bu ekipmanlarla ileri teknolojiyi yakından incelemelerine, modern motor ve ekipmanları daha iyi tanımalarına katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Fabrikamızın üretim bölümünde çalışan arkadaşlarımızın yüzde 95'i teknik lise mezunu. Bunun yanında mühendis arkadaşlarımız da gerek üretim gerekse üretim destek fonksiyonlarında çok önemli başarılar gerçekleştirmekte ve Toyota Türkiye imajını Toyota içinde, dünyada yüksek noktalara taşımaktadır. Tüm Toyota fabrikaları arasında Toyota Türkiye, örnek gösterilen fabrika seviyesinde. Bu tesiste sıfır hatayla araç üretiliyor, bu da nadir bir başarıdır. Toyota Türkiye olarak bu gayreti, çabayı geçmişte de yapıyorduk, gelecekte de aynı heves ve şevkle sürdüreceğiz"  

Bu konularda ilginizi çekebilir